Punčové řezy pí Marečkové

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškotový plát
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 10
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Punč
    • 4
      lžíce marmeláda
    • hnědý rum dle chuti
    • voda
    • rybízová marmeláda
    • citronová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce třeme s cukrem, potom lehce přimícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí nakrájíme na pruhy, musíme mít počet dělitelný třemi. Z klasické velikosti plechu krájím 6 pruhů, krájím vodorovně s kratší stranou plechu. Spodní plát potřeme marmeládou, na něj položíme 2. díl, který důkladně namáčíme do punče, 3. díl potřeme opět marmeládou a namazanou stranou přiklopíme na punčem nasáklý díl. Zatížíme. Vrchní stranu znovu potřeme v mírné vrstvě marmeládou a polijeme citronovou polevou. Vidličkou uděláme na povrchu rýhy a tím se nám poleve "namelíruje" a je pěkně barevná.
2
Punč: do kastrolku dáme 4 lžíce marmelády, přidáme asi 1/2 dcl vody a marmeládu rozvaříme. Množství vody záleží na hustotě marmelády. Pokud se mám zdá rozvar moc kyselý, můžeme přisladit. Potom do odstaveného přidáme rum. I zde záleží na chuti. Výsledná tekutina by měla být červená, trochu zahuštěná, neměla by být úplně vodová. Punč naliji na talířek a plát postupně namáčím. Pokud se roztrhne nevadí. Namáčím z jedné strany, tou položím na marmeládou namazaný plát a povrch lžičkou polévám a "zamačkávám" do piškotu. Když máte složený řez, zatížíme tak na 1-2 hodiny.
3
Pak necháme zaležet, nejlépe do druhého dne. Potom teprve dozdobíme.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dana
    Dana |

    31. 1. 2016 11:26

    Děkuji za recept, jsou vynikající :-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 8. 2010 16:26

    Zdeni - už je tu - tvé přání je mi rozkazem.... :-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    27. 8. 2010 09:07

    Simi a nebyla by fotečka?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    26. 8. 2010 16:47

    Podle tohoto receptu peču punčové řezy a dorty už cca 3 roky. Naposledy "Draka" dceři k narozeninám před týdnem. Mohu říct, že čím více dort odležel, tím byl lepší.... Marmeládu jsem měla jen meruňkovou a jelikož si dcera přála draka, tak jsem nepolévala polevou, ale potáhla nepravým marcipánem. I s těmito úpravami byl dort výborný.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    17. 2. 2009 11:34

    Moc dobré a velmi rychlé řezy. Dělala jsem ze 3 vajec do pekáčku. Rum jsem do punče nepřidávala pouze pokapala polovinu řezů - pro dospělé, druhá polovina byla bez rumu pro děti. Vršek jsem nepotírala marmeládou, ale lžíci jsem přidala do citronové polevy, takže byla pěkně růžová. Dávám 1 a brzy zase upeču.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    26. 3. 2008 20:25

    Vyzkoušeno, zhodnoceno. Řezy vůbec nebyly špatné, jen by na můj vkus mohly být ještě šťavnatější. Ale to příště spraví o něco více punčové zálivky. Jinak jsme je polité čokoládou docela rychle zbaštili.

  • Helena
    Helena |

    25. 1. 2008 22:27

    Konečně recept na punčové řezy,které miluji.Podobají se těm v cukrárně a nejsou pracné.Do "punčáku" nepatří kokosová moučka,ani rozinky,jak je uvedeno u jiných receptů.Autorka vše dobře popsala,děkuji a dávám za 1

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    5. 11. 2007 12:52

    Mám moc ráda punčové řezy a tyto splnily mé očekávání. Jsou moc dobré, velice podobné kupovaným, kterým nikdy neodolám.

  • Chichi .
    Chichi . |

    24. 8. 2007 16:32

    Výborné, jako tvůrce jsem naprosto spokojená a uvidím, co řeknou konzumenti. Prostřední plát krásně prosákl a shora jsem řezy polila čokoládou.

  • Lenka Macková
    Lenka Macková |

    8. 8. 2007 21:05

    Paní Jarko, jestli máte ráda kokos, doporučuji vyzkoušet Punčovo-kokosové řezy. Dělala jsem je do puntíku dle receptu a výsledek skvělý. Ta fotka neodpovídá skutečnosti. Řezy ve skutečnosti vypadají líp a jsou o hodně vyšší. Kokos se musí vařit nad párou (jak je to uvedeno v receptu).

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 8. 2007 06:42

    Tak mně se tyto řezy nepovedly...Asi jsem měla příliš hustý rozvar nebo co...Postřední plát nasákl jen po okrajích a uprostřed byl stále stejný. Asi jsem ho měla rozdrobit, ale chtěla jsem postupovat podle receptu, nikdy jsem totiž punčové řezy nepekla. Manžel miluje marmeládu, takže se nevyhodily, ale na pouť jsem musela honem vymýšlet něco jiného:-))

  • NMarta
    NMarta |

    13. 7. 2007 06:10

    Evčo, záleží na Vás, jak chcete mít řezy velké. My máme raději drobnější kousky, proto krájím tak jak jsem uvedla v popisu. Jaké krájení zvolíte záleží jen na Vás, jen musíte mít 3 pruhy.

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    12. 7. 2007 19:33

    Evčo, já jsem udělala jeden a řekla bych, že rozměry byly akorát. Dle receptu autorka dělá dva. Záleží jen na Vás :-)

  • Evča
    Evča |

    12. 7. 2007 16:32

    Jestli tomu dobře rozumím,tak z jednoho plechu udělám dva punčáky.Musím také upéct,když všem tak chutnají.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 7. 2007 16:26

    k

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    10. 7. 2007 19:30

    Tak jak jsem naplánovala,tak jsem udělala. Na oslavu jsem tyto řezy upekla a všem moc chutnaly. Plát, který měl přijít doprostřed jsem rozdrobila, trochu ještě nastavila cukrářskými piškoty a zalila rozvarem. Rozňahňala jsem to na hmohu, kterou jsem nanesla na spodní plát - další postup již stejný, jako v receptu. Punč jsem udělala od oka, místo vody jsem použila ovocný čaj. Moc chválím recept i jeho autorku, punčák byl výborný a krásný i na pohled.

  • Vlasta K.
    Vlasta K. |

    22. 6. 2007 10:51

    Tak manželovi taky moc moc chutnaly, dal si ráno a na mě nezbylo, abych ochutnala, jaké jsou po noci strávené v lednici, asi je budu muset upéct znova. Ach jo:-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 6. 2007 10:50

    Pro Annu: čím víc je cukru, tím víc poleva houstne a rychleji zasychá. Při míchání polevy musí za vařečkou zůstat cestička, která se jen veeelmi pomalu zalévá znovu polevou. Pokud poleva hned steče a cestičku zakryje, je málo cukru.

  • NMarta
    NMarta |

    22. 6. 2007 09:25

    Ještě jen tak malá rada, nechejte řez uležet nejlépe tak 24 hodin v lednici. Krásně zvláční a zvlhne a pak už se tomu prodávanému opravdu hodně blíží. Recept mi prozradila paní co mi před 21 léty pekla na svatbu a od té doby je to jistota úspěchu při všech oslavách. Hlavně v létě!

  • Yvonne St.
    Yvonne St. |

    22. 6. 2007 09:19

    Tak som večer rezy upiekla. Paráda! Rýchle a chutné. Akurát som na punč po zhodnotení množstva v kastróliku použila nie 4PL marmelády ale celý 3dcl pohár a rozvarila ho cca s 1,5dcl vody, rum podľa chuti.A na radu detí som rezy po uležaní ozdobila punčovou polevou. Rezy boli šťavnaté. Píšem BOLI. Ráno som z nich chcela kúsok zobrať na ochutnanie do práce, už nebolo z čoho krájať. Čo sa čudujem, keď ich manžel ochutnával ešte za horúca, neodležané a nedozdobené...

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    22. 6. 2007 08:58

    Super! Za čtrnáct dní chystám zahradní oslavu tchánových 75 narozenin a hledám moučníky, kde není krém, aby nebyl problém, jestli bude horko. Moc se na výrobu těším, pak podám zprávu. Díky za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 06:16

    Prosím o radu. Ještě nikdy se mi nepovedla cukrová-resp.citronová poleva. Vždy se lepí a nezaschne. Rezignovala jsem i na polévání vánočního cukroví polevami tohoto typu.Děkuji. Anna

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 6. 2007 21:55

    Autorce posílám tisíceré díky. Manžel měl tohle svátek a domluvili jsme se, že je oslavíme o víkendu. A já mooooc dumala, co upeču. Říkala jsem si, že kdybych si vzpoměla všas, mohla jsem se přítomných dam pozeptat, jak se dělají punčáky. A hle - dnes otevřu "recepty" a ono to tu na mne juklo... hned, jak příjdu zítra z práce, jdu na to!!!!!! Díky, díky, díky!!!!!

  • Yvonne St.
    Yvonne St. |

    21. 6. 2007 13:34

    Neznášam punčové rezy! Nikdy ich nejem. Moje tri dcéry ale punčové rezy milujú!Po prečítaní Vášho receptu som okamžite dostala chuť ich dnes upiecť a dokonca aj ochutnať. Vyzerajú véééľmi lákavo.

  • NMarta
    NMarta |

    21. 6. 2007 12:20

    Dělám jednoduše. Řezy nechám na nízkém plechu,přikryji svačinkovým papírem a druhým plechem přiklopím, na plech položím 3 litrový hrnec s vodou.

  • Vlasta K.
    Vlasta K. |

    21. 6. 2007 11:59

    Paní Jarko, máte pravdu.Měla jsem strašnou chuť na punčák a i když manžel podniká v cukrárnách, do večera jsem čekat nemohla. Proto jsem hned pekla, jak jsem na recept narazila. Mám taky radši řezy bez krému:-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 6. 2007 11:47

    Téda, Vlasto, Vy jste jako vítr:-)) To je dobře, že se Vám řezy osvědčily, budu mít inspiraci na léto. V srpnu slaví můj tatínek 70-tiny, tak jsem přemýšlela nad něčím, co bude bez krému.

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    21. 6. 2007 11:47

    Mám moc ráda punčáky, tak určitě taky vyzkouším. Akorát nevím přesně, jak mám řezy,když už jsou ve fázi před konečným zdobením citronovou polevou, zatížit.

  • Vlasta K.
    Vlasta K. |

    21. 6. 2007 11:26

    Tak jsem vyzkoušela a teď papkám druhý kousek.Je to opravdu jak pravý punčák. Hodně asi dělá výber marmelády, měla jsem málo rybízové tak jsem jí smíchala s jahodovou, ještě jsem spodní plát pokapala rumem-JE TO VÝBORNÉ!!!!!Jelikož jsme dva, dělala jsem z poloviční dávky, moc moc doporučuji!

  • Lída
    Lída |

    21. 6. 2007 11:12

    Děkuji NMartě za recept, vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.

  • Alena Kamenická
    Alena Kamenická |

    21. 6. 2007 10:59

    No, to vypadá super! Konečně nějaký jednoduchý recept na punčové řezy. Určitě vyzkouším.

  • Alena Kamenická
    Alena Kamenická |

    21. 6. 2007 10:59

    No, to vypadá super! Konečně nějaký jednoduchý recept na punčové řezy. Určitě vyzkouším.