Autor:

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Olivový olej 2 lžíce
Cibule
nadrobno nakrájená
2 ks
Dýňová dužina
nakrájená, bez semínek
1 kg
Zeleninový vývar 700 ml
Smetana ke šlehání 150 ml
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Bylinky
na dochucení
 
Muškátový oříšek
(případně) na dochucení
 
Šlehačka
(trocha) k podávání
 
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za občasného promíchání smažte ještě asi 10 minut, až začně měknout. Vlijte vývar, povařte ještě 10 minut, přidejte smetanu a polévku pak tyčovým mixérem rozmixujte.
Dochuťte a podávejte, případně doplněnou kopečkem šlehačky, ale i chlebovými krutony, praženými loupanými dýňovými semínky či rozdrobeným výraznějším sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Reklama
Zelňačka s bramborovou kaší Lahodné venkovské polévky Články z

Komentáře k receptu: Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře

  1. hweirova   27.08.2013 | 12:26 | reagovat | závadný

    Co dodat, v jednoduchosti je krása. Na cibulový základ jsem přidala ještě trochu petržele a pak dýni; smetanu stačí kápnout až do polévky v talíři - vypadá to fantasticky a chutná ještě lépe <3

    1. Dana   14.10.2013 | 21:16 | reagovat | závadný

      Já ji dělám takto na oleji s cibulkou přidám nakrájenou mrkev a petržel orestuji.Předem si předpeču posolenou dýni i se slupkou pak ji jenom lžičkou vyškrábnu do základu a přidam asi 2 brambory a vodu.po rozvaření rozmixuji.přidám smetanu .
      , může se dát i česnek a kapka dýnového oleje.je výborná a není tak dýnová když to někdo nemá rád.nakonec opečené rohlíkové krutony.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web