Chatulova dýňová - Halloweenská polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Petr Maček

Suroviny

Vložit do nákupu
    • dýně 2 větší nebo 3 menší Hokaido
    • 1
      ks brambory
    • 600
      ml voda
    • 400
      ml mléko dle požadované hustoty
    • 300
      ml sladká smetana
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      hrst petržel
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • kari dle chuti
    • 3
      ks kyselá smetana
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
2
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší dýně Hokaido a jednu bramboru na kostičky.
3
Nakrájenou cibulku jemně osmahneme, přidáme nakrájenou dýni a brambor a znovu necháme osmahnout, přidáme vodu s bujónem, kmín, pepř, sůl a trochu kari.
4
Vše dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme asi 45 minut dusit na mírném ohni. (Je vhodné občas zkontrolovat, jestli se směs nepřipaluje.)
5
Poté, co nám tato směs změkla, necháme ji trochu vychladnout, přidáme petržel, česnek, mléko a následně rozmixujeme na jemný krém.
6
Tento krém vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a dle chuti přimícháváme kari. Znovu krátce povaříme. Je možné také dle libosti přidat trochu sojové omáčky.
7
Výtečná krémová sváteční Halloweenská polévka je hotová. Zbývá ji jen na talíři dle vaší fantazie dozdobit kyselou smetanou a popřípadě lístečkem petržele. Dobrou chuť!
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.