Autor:

Žampionový salát pro mlsné

Střední
Ingredience
Čerstvé žampiony
Ne konzervované!
300 g
Olej  
Sůl  
Pepř celý
mletý
 
Jarní cibulka
může být i obyčejná
 
Majonéza 1 lžíce
Zakysaná smetana
malý
0 kelímek
Mletý kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Žampionům ukroutíme nožičky, oloupeme hlavičky (nožičky použijeme do jiné krmě, hlavičky do tohoto salátu), nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje osmažíme, dokud se nevydusí voda na tuk.

Trochu pokmínujeme a velmi jemně posolíme. Necháme vychladit, přendáme do mísy a přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou zelenou cibulku nebo klasickou cibuli. Na toto množství dávám jednu mladou nebo menší půlku té normální. Přisolíme až nakonec dle chuti a přidáme mletý pepř. Dobře promícháme a můžeme podávat a to buď samotné (což je můj případ..:-) a nebo s pečivem.

Výborný je také na kolečkách bagety nebo na vece. Množství je orientační, já ho dělám ve velkém a od oka. Každý může kombinovat dle chuti, ale doporučuji dodržet vždy méně majolky a více zakysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Žampionový salát pro mlsné

Komentáře

  1. Di   25.02.2008 | 16:05 | reagovat | závadný

    Tuhle dobrotu jsem jedla u kamarádky (možná tam nebyla ta kysaná smetana), plnila s ní paštičky z listového těsta. Bylo to móc dobré,

  2. Marsi   24.02.2008 | 18:46 | reagovat | závadný

    Patricku,proto tam pisu o mlade zelene cibulc,ta tam vynikne nejlepe,jak chutove,tak opticky. Klasicka zluta cibule je nouzovka.cervena cibule muze byt,ale diky barve nebude salat vizualne nijak zvlast zajimavy a u nas se ji i ocima....

  3. Patrick Schmitt   24.02.2008 | 14:13 | reagovat | závadný

    Když nebude čas, tak bych tohle mohl někdy udělat ke svému arabskému chlebu (recept jsem teprve přidal, takže ještě čeká na schválení :-) ). Jinak si myslím, že by v tom byla dobrá i červená cibule. Klasickou žlutou bych tam já osobně spíše nedával, při větší konzumaci je až trošku moc štíplavá...

  4. Pavlína Matušková   23.02.2008 | 18:53 | reagovat | závadný

    Tak tohle určitě vyzkouším. Chodím na něj, když mě popadne chuť na něco dobrého, ale nikdy mě nenapadlo,že by to šlo udělat doma. A zkusím přidat trochu drceného tuňáka. Já na něj totiž chodím do rybárny :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web