Autor:

Žampionový salát pro mlsné

Střední
Ingredience
Čerstvé žampiony
Ne konzervované!
300 g
Olej  
Sůl  
Pepř celý
mletý
 
Jarní cibulka
může být i obyčejná
 
Majonéza 1 lžíce
Zakysaná smetana
malý
0 kelímek
Mletý kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Žampionům ukroutíme nožičky, oloupeme hlavičky (nožičky použijeme do jiné krmě, hlavičky do tohoto salátu), nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje osmažíme, dokud se nevydusí voda na tuk.

Trochu pokmínujeme a velmi jemně posolíme. Necháme vychladit, přendáme do mísy a přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou zelenou cibulku nebo klasickou cibuli. Na toto množství dávám jednu mladou nebo menší půlku té normální. Přisolíme až nakonec dle chuti a přidáme mletý pepř. Dobře promícháme a můžeme podávat a to buď samotné (což je můj případ..:-) a nebo s pečivem.

Výborný je také na kolečkách bagety nebo na vece. Množství je orientační, já ho dělám ve velkém a od oka. Každý může kombinovat dle chuti, ale doporučuji dodržet vždy méně majolky a více zakysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Žampionový salát pro mlsné

Komentáře

  1. Di   25.02.2008 | 16:05 | reagovat |

    Tuhle dobrotu jsem jedla u kamarádky (možná tam nebyla ta kysaná smetana), plnila s ní paštičky z listového těsta. Bylo to móc dobré,

  2. Marsi   24.02.2008 | 18:46 | reagovat |

    Patricku,proto tam pisu o mlade zelene cibulc,ta tam vynikne nejlepe,jak chutove,tak opticky. Klasicka zluta cibule je nouzovka.cervena cibule muze byt,ale diky barve nebude salat vizualne nijak zvlast zajimavy a u nas se ji i ocima....

  3. Patrick Schmitt   24.02.2008 | 14:13 | reagovat |

    Když nebude čas, tak bych tohle mohl někdy udělat ke svému arabskému chlebu (recept jsem teprve přidal, takže ještě čeká na schválení :-) ). Jinak si myslím, že by v tom byla dobrá i červená cibule. Klasickou žlutou bych tam já osobně spíše nedával, při větší konzumaci je až trošku moc štíplavá...

  4. Pavlína Matušková   23.02.2008 | 18:53 | reagovat |

    Tak tohle určitě vyzkouším. Chodím na něj, když mě popadne chuť na něco dobrého, ale nikdy mě nenapadlo,že by to šlo udělat doma. A zkusím přidat trochu drceného tuňáka. Já na něj totiž chodím do rybárny :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web