Jemný žampionový krém

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
40 minut
6
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g čerstvé žampiony
    • 3
      ks cibule střední
    • 500
      ml smetana ke šlehání 30%
    • 1,5
      l voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a žampiony nasekejte najemno (nejlépe za použití kuchyňského robota).
2
V hrnci rozpalte olej a dejte na něj houby a cibuli. Duste, dokud se nevypaří voda.
3
Dále zalijte vodou a smetanou a zavařte.
4
Poté romíchejte mouku v trošce vody nebo připravte jíšku klasickým způsobem a polévku zahustěte. Měla by vzniknout krémová bílá polévka.
5
Dochuťte solí a pepřem. Provařte, aby nebyla cítit mouka. Dobrou chuť!
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.