Autor:

Žampionový koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Máslo 100 g
Čerstvé žampiony 500 g
Rostlinný olej 1 lžíce
Sýr Niva 150 g
Zakysaná smetana 150 g
Mléko 100 ml
Vejce 4 ks
Strouhanka 2 lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl  
Tymián  
Pepř mletý  
Žampionový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme žampiony. Nakrájíme je na plátky a podusíme na oleji. Sýr rozkrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Smetanu ušleháme s mlékem, vejci, špetkou soli, pepřem a tymiánem. Těsto rozválíme na placku. Kulatou dortovou formu vymažeme lehce tukem a vyložíme těstem. Nezapomeneme vytvarovat vyšší okraj. Dno několikrát propíchneme vidličkou. Těsto posypeme strouhankou a poklademe dušenými žampiony. Zalijeme smetanovým přelivem a v předehřáté troubě pečeme dokud se nevytvoří kůrka. Ještě teplý koláč nakrájíme na dílky. Ozdobíme kousky rajčete a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Žampionový koláč

Komentáře

  1. rkadlecova   18.06.2013 | 0:10 | reagovat |

    Výborný, zvlášť když jsem vyzkoušela variantu s česnekem a majoránkou místo tymiánu, díky za dobrý tip. Neměla jsem moc času, tak jsem použila hotové listové těsto a fungovalo jako vždy skvěle.

  2. Kar♥lina   20.07.2012 | 12:25 | reagovat |

    Myslela jsem si, jak to bude divně chutnat, ale bylo to skvělé! Ještě hodinu jsem se olizovala ;-)

  3. Jana Tichá   25.12.2005 | 21:43 | reagovat |

    Je výborný. Neměla jsem kysanou smetanu - dala jsem normální, ale těsně před politím koláče jsem ji okyselila citronovou šťávou.Co se týče obměn - ráda bych ještě přidala česnek a místo tymiánu majoránku. Mám vyzkoušeno, že oboje je k houbám výborné.

  4. Anonym   24.12.2005 | 22:28 | reagovat |

    Ano něco jako quesche, je u nic se smetana zavárří do zhoustnuti a po mirném vychladnuti se do ni pridávají zloudky tak aby se hned nesrazily. Doplnil bych tento recept bud o cibulku at jarní nebo normální. jinak dobré,

  5. Anonym   19.12.2005 | 4:39 | reagovat |

    tohle mi pripomina francouzsky queche. je to moc dobre. akorat tam jeste pridavam rozslehane vajicko. a napln muzete delat z jakychkoliv surovin. davam jednicku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web