Autor:

Žampionový koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Máslo 100 g
Čerstvé žampiony 500 g
Rostlinný olej 1 lžíce
Sýr Niva 150 g
Zakysaná smetana 150 g
Mléko 100 ml
Vejce 4 ks
Strouhanka 2 lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl  
Tymián  
Pepř mletý  
Žampionový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme žampiony. Nakrájíme je na plátky a podusíme na oleji. Sýr rozkrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Smetanu ušleháme s mlékem, vejci, špetkou soli, pepřem a tymiánem. Těsto rozválíme na placku. Kulatou dortovou formu vymažeme lehce tukem a vyložíme těstem. Nezapomeneme vytvarovat vyšší okraj. Dno několikrát propíchneme vidličkou. Těsto posypeme strouhankou a poklademe dušenými žampiony. Zalijeme smetanovým přelivem a v předehřáté troubě pečeme dokud se nevytvoří kůrka. Ještě teplý koláč nakrájíme na dílky. Ozdobíme kousky rajčete a hned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Kanapky Trendy kanapky Články z

Komentáře k receptu: Žampionový koláč

Komentáře

  1. nvjt6   08.04.2017 | 14:01 | reagovat |

    Tak tohle bychom mohli :-)

  2. rkadlecova   18.06.2013 | 0:10 | reagovat |

    Výborný, zvlášť když jsem vyzkoušela variantu s česnekem a majoránkou místo tymiánu, díky za dobrý tip. Neměla jsem moc času, tak jsem použila hotové listové těsto a fungovalo jako vždy skvěle.

  3. Kar♥lina   20.07.2012 | 12:25 | reagovat |

    Myslela jsem si, jak to bude divně chutnat, ale bylo to skvělé! Ještě hodinu jsem se olizovala ;-)

  4. Jana Tichá   25.12.2005 | 21:43 | reagovat |

    Je výborný. Neměla jsem kysanou smetanu - dala jsem normální, ale těsně před politím koláče jsem ji okyselila citronovou šťávou.Co se týče obměn - ráda bych ještě přidala česnek a místo tymiánu majoránku. Mám vyzkoušeno, že oboje je k houbám výborné.

  5. Anonym   24.12.2005 | 22:28 | reagovat |

    Ano něco jako quesche, je u nic se smetana zavárří do zhoustnuti a po mirném vychladnuti se do ni pridávají zloudky tak aby se hned nesrazily. Doplnil bych tento recept bud o cibulku at jarní nebo normální. jinak dobré,

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web