Žampionové placičky (karbanátky)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 100
      g anglická slanina nebo vahalova
    • 2
      stroužek česnek
    • 120
      g sýr niva
    • 1
      ks vejce
    • sůl - jen pokud je třeba, Niva i slanina jsou slané!
    • pepř mletý dle chuti
    • strouhanka ze staršího pečiva, čerstvě nastrouhaná či pomletá, dle hustoty směsi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájené žampiony a slaninu a za občasného promíchání krátce podusíme. Pak vmícháme pepř, česnek, vejce a rozdrobenou Nivu, kterou necháme za stálého míchání rozpustit. Dle potřeby zahustíme čerstvou strouhankou.
2
Směs by měla být kompaktní, aby z ní (až nám zchladne) šly tvořit mokrou rukou malé placičky (karbanátky). Ty pak obalíme v mouce, vejci a strouhance, osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a podáváme s bramborovou přílohou se zeleninou, tatarkou...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.