Autor:

Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso 500 g
Čerstvé žampiony
200 + 300 =
500 g
Vejce 2 ks
Cibule
jemně pokrájená
1 ks
Česnek
nastrouhaný
3 stroužek
Studená voda
cca
50 ml
Strouhanka
čerstvě nastrouhaná ze staršího 1,5 rohlíku či housky
 
Sojová omáčka
nebo sůl - dle chuti
 
Pepř mletý
- dle chuti
 
Hladká mouka
na obalení
 
Olej
na smažení
 
Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z hub

Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce, vodu a dle chuti buď sojovou omáčku nebo sůl (nebo v kombinaci) a vše dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku, opět dobře propracujeme a mokrou rukou z masové hmoty tvoříme menší placičky, které obalíme (není nutné) v hladké mouce a z obou stran osmažíme dozlatova. Po osmažení karbanátky uchováme v teple. Do výpeku nasypeme na plátky pokrájené zbylé žampiony (300 gramů) a zprudka za občasného promíchání smažíme dozlatova. Nakonec je zakápneme trochou sojové omáčky, promícháme a podáváme společně s karbanátky a bramborovou přílohou - kaše, vařený brambor, hranolky.

Do mleté směsi můžeme přidat i trochu bylinek nebo strouhaný zázvor.

Pokud chceme dělat sekanou, postupujeme při výrobě mleté směsi stejně, jen z ní neděláme placičky, ale šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, obsypeme ji pokrájenými žampiony (klidně jen na čtvrtky), podlijeme vodou, zakápneme trochou sojové omáčky a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 75 minut dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Kousky lososa se sezamem Teplé večeře pro všední dny Články z

Komentáře k receptu: Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Komentáře

  1. Jana Šulcová   29.10.2016 | 15:51 | reagovat | závadný

    Také nám chutnaly :)

  2. Simona   21.09.2016 | 12:10 | reagovat | závadný

    Výborný námět jak pozdvihnout dobré karbanátky na neobyčejně vynikající. Doporučuji zkusit <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web