Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g lučina - nejlépe domácí smetanová
    • 120
      g uzený losos
    • sůl
    • pepř mletý
    • smetana ke šlehání dle potřeby
  • Na dozdobení dle chuti:
    • citron - slabé plátky
    • posekané bylinky - kopr, petrželka...
    • cibule - lahůdková nebo klasická

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a pokud chceme mít pomazánku nadýchanou, smetanu před vmícháním do pomazánky nejprve vyšleháme (téměř dotuha). Necháme v chladnu alespoň půl hodiny proležet.
2
Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a dozdobíme dle chuti bylinkami, cibulí nebo kouskem citronu. Pokud chceme, můžeme pomazánku cibulí, bylinkami a pár kapkami citronu i dochutit, záleží na chuti každého.
3
Pomazánku dělám z domácí smetanové lučiny (recept zde uvedený) a lososových bříšek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bohatová
    Bohatová |

    26. 3. 2017 18:31

    Parádní pomazánka a přitom tak snadná.

  • Veronika
    Veronika |

    24. 10. 2016 09:26

    Naprosto úžasná pomazánka!!!Přidala jsem k základnímu receptu ještě malou špetku moučkového cukru - podpořil chuť, kopr a pár kapek citronové šťávy...dokonalost sama. DĚKUJI ZA RECEPT!!!

  • Hanka Fousková
    Hanka Fousková |

    19. 5. 2016 08:17

    Pomazánka bez chybičky. Jen dvě hlavní potraviny a byl to hotový zázrak!

  • Jana
    Jana |

    5. 6. 2015 09:41

    Je skvělá :-*

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 5. 2015 23:02

    Jirko znám, je super, jedla jsem ji naposledy v sobotu na návštěvě a na obloženém VELKÉM PLNÉM stole mizela jako první. Byla z maskarpone, s trochou citronu a lahůdkovou cibulkou nazdobená...