Polévka z růžičkové kapusty

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kapusta
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      lžíce slunečnicová semínka (možno vynechat)
    • 125
      g sýr niva
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustičky očistíme a opereme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme tuk a kostičky cibule na něm orestujeme. Přidáme kapustičky a vývar. Přivedeme k varu a při střední teplotě asi 15 minut vaříme, přičemž zhruba po 5 minutách čtyři růžičky z polévky vyjmeme, opláchneme je studenou vodou a opatrně rozebereme na lístky.
2
Na suché pánvi opražíme slunečnicová semínka dozlatova. Sýr nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu rozšleháme v polévce na pyré. Vmícháme zakysanou smetanu a 2/3 sýra. Ochutíme solí, pepřem a muškátem.
3
Polévku ozdobíme kapustovými lístky, zbylými kostkami sýra a semínky.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • gabu
    gabu |

    6. 1. 2015 15:35

    Já teda s kauflandem problém neměla. Kapustu jsem koupila ve středu a v úterý jsem svlíkla jen první dva tři lístky a pod tím krásná zelená. Málem jsem je snědla dřív, než přišly do polívky :D

  • gabu
    gabu |

    6. 1. 2015 15:35

    Já teda s kauflandem problém neměla. Kapustu jsem koupila ve středu a v úterý jsem svlíkla jen první dva tři lístky a pod tím krásná zelená. Málem jsem je snědla dřív, než přišly do polívky :D

  • abygail
    abygail |

    5. 5. 2014 03:13

    Jednoduchá a moc dobrá polévka. Jen jsem ji "vylepšil" kořenovkou!! Pozor na zeleninu z kauflandu. Ve čtvrtek jsem koupil 1kg růžičkové kapusty, uložil do ledice do přihrádky na zeleninu a v sobotu byla úplně žlutá!! Po okrájení mě zbylo cca) 400g použitelných růžiček....avšak žlutých.

  • Slávka
    Slávka |

    22. 11. 2013 18:12

    Vynikající polévka. Doporučuji všem. Opravdu nám velmi chutná.

  • nerusa
    nerusa |

    9. 12. 2012 16:31

    Velice dobrá polévka, Nivu jsem zaměnila za obyčejný Eidam, neb mám malé dítě a chlapa, co nerad "smradlavé" sýry. Slunečnicová semínka jsme taktéž vynechali a místo zakysané smetany byla normální sladká. No, skoro jiný recept, co ? :-D

  • Veronika Glozarova
    Veronika Glozarova |

    1. 12. 2008 18:13

    Včera jsem tuto polévku vařila a byla výborná. Je krémová a navíc ta niva tam opravdu dodává skvělou chuť. Moje známka je teda jednička :-)