Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9x
2 1 5
Autor:

Polévka z růžičkové kapusty

Střední
Ingredience
Kapusta 600 g
Cibule 2 ks
Máslo 2 lžíce
Zeleninový vývar 1 l
Slunečnicová semínka
(možno vynechat)
2 lžíce
Sýr Niva 125 g
Zakysaná smetana 150 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
strouhaný
 
Polévka z růžičkové kapusty

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Kapustičky očistíme a opereme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme tuk a kostičky cibule na něm orestujeme. Přidáme kapustičky a vývar. Přivedeme k varu a při střední teplotě asi 15 minut vaříme, přičemž zhruba po 5 minutách čtyři růžičky z polévky vyjmeme, opláchneme je studenou vodou a opatrně rozebereme na lístky.

Na suché pánvi opražíme slunečnicová semínka dozlatova. Sýr nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu rozšleháme v polévce na pyré. Vmícháme zakysanou smetanu a 2/3 sýra. Ochutíme solí, pepřem a muškátem.

Polévku ozdobíme kapustovými lístky, zbylými kostkami sýra a semínky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 9x)
Reklama
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Polévka z růžičkové kapusty

Komentáře

  1. abygail   05.05.2014 | 3:13 | reagovat | závadný

    Jednoduchá a moc dobrá polévka. Jen jsem ji "vylepšil" kořenovkou!!
    Pozor na zeleninu z kauflandu. Ve čtvrtek jsem koupil 1kg růžičkové kapusty, uložil do ledice do přihrádky na zeleninu a v sobotu byla úplně žlutá!! Po okrájení mě zbylo cca) 400g použitelných růžiček....avšak žlutých.

  2. Slávka   22.11.2013 | 18:12 | reagovat | závadný

    Vynikající polévka. Doporučuji všem. Opravdu nám velmi chutná.

  3. nerusa   09.12.2012 | 16:31 | reagovat | závadný

    Velice dobrá polévka, Nivu jsem zaměnila za obyčejný Eidam, neb mám malé dítě a chlapa, co nerad "smradlavé" sýry. Slunečnicová semínka jsme taktéž vynechali a místo zakysané smetany byla normální sladká. No, skoro jiný recept, co ? :-D

  4. Veronika Glozarova   01.12.2008 | 18:13 | reagovat | závadný

    Včera jsem tuto polévku vařila a byla výborná. Je krémová a navíc ta niva tam opravdu dodává skvělou chuť. Moje známka je teda jednička :-)

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X