Krém z růžičkové kapusty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 720
      g růžičková kapusta
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g řapíkatý celer lístky na dokončení
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      l vývar kukuřičný nebo zeleninový
    • 60
      ml smetana k podání
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 4
      ks žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte najemno. Kapustičky nakrájejte na čtvrtiny, celer na kousky. Část másla rozpusťte ve větším hrnci a zpěňte na něm cibuli. Přidejte kapustičky s celerem a opékejte je, dokud nezačnou zlátnout. Trochu
2
celeru vyjměte a zeleninu zalijte vroucím vývarem asi 2 cm nad její úroveň. Vařte asi 15 minut doměkka. Část měkké zeleniny odeberte ještě před dovařením na ozdobu. Přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem. Nechte krátce projít varem. Mezitím odebranou zeleninu orestujte na troše másla dozlatova i s žampiony nakrájenými na plátky, nakonec promíchejte s celerovými lístky. Polévku podávejte ozdobenou opečenou zeleninou s houbami a s jehněčími špízy.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.