Autor:

Krémeš od neterky

70 minut PT0H70M
Snadné
Porce: 30
Ingredience
Moučkový cukr 100 g
Hnědý rum 2 lžíce
Vejce 1 ks
Máslo
Hera a pod.
50 g
Med 2 lžíce
Polohrubá mouka 250 g
Jedlá soda
bicarbona
1 lžička
Žlutý krém
Mléko 1 l
Zlatý klas 2 balíček
Hladká mouka 2 lžíce
Žloutek 3 ks
Máslo 200 g
Moučkový cukr 150 g
Bílý krém
Šlehačka
(33%) a 1 vanilkový puding
 
Krémeš od neterky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky. Rozmíchat vařečkou, rozdělit na dvě části. Opačnou stranu plytkého plechu posypat moukou a přes mikroténovou fólii, rozválet jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme a těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.

Žlutý krém: Z mléka, zlat. klasu, mouky a žloutků uvaříme puding. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg pr. cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypat práškovým cukrem a pokrájet na úhledné řezy.

P.S. Začíname uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Krémeš od neterky

Komentáře

  1. anička   09.02.2014 | 23:40 | reagovat | závadný

    a kam přijde ten vanilkovy pudinl co je psany v bilem kremu šlehačka a vanilkovy pudink zřejmě překlep

  2. Kvášová Božena   12.10.2011 | 13:29 | reagovat | závadný

    Ráda bych je zkusila, ale v množství nechápu například váhu másla v těstě a v krému, děkuji.

  3. Klára Keselyova   24.03.2010 | 19:27 | reagovat | závadný

    Terezka, to som ja nevedela, nemám skúsenosti s českými obchodmi. Tým, že je tam návod aj po česky, zdalo sa mi to celkom samozrejmé, že to tam dostať.Ďakujem, za uvedenie na správnu mieru.

  4. Tereza J.   24.03.2010 | 18:19 | reagovat | závadný

    Klárika, na sáčku je síce napísané aj v češtine, ale Zlatý klas v Čechách nedostať. V Čechách nahraďte Krémovým práškem, ten je dostať. Pozrite v galérii, tam som svojho času Krémový prášek vyfotila.

  5. Miroslava Severová   24.03.2010 | 12:23 | reagovat | závadný

    Jak tak čtu ten předpis na těsto, tak si vzpomínám to dělala moje kolegyně pod názvem medové čtverečky. Upekla pláty těsta, ale každý namazala jen marmoškou a na to teprve krém. Povrch myslím jen cukrovala.Nechat odležet a pak krájet na čtverečky.Bylo to také velice jedlé!Já to ale nikdy nedělala, protože jak se něco vaří nad párou, tak to se mě většinou nepovede.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web