Autor:

Krémeš od neterky

70 minut PT0H70M
Snadné
Porce: 30
Ingredience
Moučkový cukr 100 g
Hnědý rum 2 lžíce
Vejce 1 ks
Máslo
Hera a pod.
50 g
Med 2 lžíce
Polohrubá mouka 250 g
Jedlá soda
bicarbona
1 lžička
Žlutý krém
Mléko 1 l
Zlatý klas 2 balíček
Hladká mouka 2 lžíce
Žloutek 3 ks
Máslo 200 g
Moučkový cukr 150 g
Bílý krém
Šlehačka
(33%) a 1 vanilkový puding
 
Krémeš od neterky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky. Rozmíchat vařečkou, rozdělit na dvě části. Opačnou stranu plytkého plechu posypat moukou a přes mikroténovou fólii, rozválet jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme a těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.

Žlutý krém: Z mléka, zlat. klasu, mouky a žloutků uvaříme puding. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg pr. cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypat práškovým cukrem a pokrájet na úhledné řezy.

P.S. Začíname uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Krémeš od neterky

Komentáře

  1. anička   09.02.2014 | 23:40 | reagovat |

    a kam přijde ten vanilkovy pudinl co je psany v bilem kremu šlehačka a vanilkovy pudink zřejmě překlep

  2. Kvášová Božena   12.10.2011 | 13:29 | reagovat |

    Ráda bych je zkusila, ale v množství nechápu například váhu másla v těstě a v krému, děkuji.

  3. Klára Keselyova   24.03.2010 | 19:27 | reagovat |

    Terezka, to som ja nevedela, nemám skúsenosti s českými obchodmi. Tým, že je tam návod aj po česky, zdalo sa mi to celkom samozrejmé, že to tam dostať.Ďakujem, za uvedenie na správnu mieru.

  4. Tereza J.   24.03.2010 | 18:19 | reagovat |

    Klárika, na sáčku je síce napísané aj v češtine, ale Zlatý klas v Čechách nedostať. V Čechách nahraďte Krémovým práškem, ten je dostať. Pozrite v galérii, tam som svojho času Krémový prášek vyfotila.

  5. Miroslava Severová   24.03.2010 | 12:23 | reagovat |

    Jak tak čtu ten předpis na těsto, tak si vzpomínám to dělala moje kolegyně pod názvem medové čtverečky. Upekla pláty těsta, ale každý namazala jen marmoškou a na to teprve krém. Povrch myslím jen cukrovala.Nechat odležet a pak krájet na čtverečky.Bylo to také velice jedlé!Já to ale nikdy nedělala, protože jak se něco vaří nad párou, tak to se mě většinou nepovede.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web