Autor:

Jablkový krémeš

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Polohrubá mouka 150 g
Moučkový cukr 150 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Voda 3 lžíce
Jablková náplň
Jablka
očištěná
1 kg
Vanilkový cukr 2 balíček
Pudinková náplň
Mléko 700 ml
Zlatý klas 2 balení
Moučkový cukr 100 g
Cukr krystal 40 g
Máslo 200 g
Šlehačková náplň
Smetana ke šlehání
33%
250 ml
Ztužovač šlehačky 1 balíček
Na posyp
Čokoláda  
Jablkový krémeš

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160-170 °C. Necháme vychladnout.

Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Jablkový krémeš

Komentáře

  1. Petra Zběhlíková   16.08.2010 | 15:32 | reagovat | závadný

    Všem velice chutnalo. Já osobně bych místo jablek dala ovoce. I když to byl náročnější recept, tak výsledek bych naprosto skvělý!:) Děkuji

  2. Anna Čuprová   16.05.2009 | 15:57 | reagovat | závadný

    Velmi dobrý moučník, doporučuji a dávám za 1.

  3. Tereza J.   22.03.2009 | 21:38 | reagovat | závadný

    Krémový prášek bolo dostať v Tescu a u Alberta, len neviem, či tam ešte je aj teraz, ja nosím dcére ten Zlatý klas .

  4. Pájinka Pájinka   22.03.2009 | 20:05 | reagovat | závadný

    Je pravda, že se u nás vyrábí Krémový prášek, který je stejný jako Zlatý klas. Ale bohužel jsem na něj nikde dosud nenarazila. Neporadíte, kde ho koupit ?????????

  5. Olga Zehnalová   22.03.2009 | 19:57 | reagovat | závadný

    Vynikajúci zákusok. Robila som manželovi do práce.Do cesta som pridala asi dve lyžice kakaa, aby bol trocha kontrast medzi plnkou a cestom. Je to krásny zákusok na pohľad a výborná lahôdka na chuť.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web