Jablkový koláč z Normandie

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 50
      g cukr
    • 1
      lžička voda
    • jablka
    • rozinky nejlépe naložené v rumu
    • skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, cukru a lžičky vody vypracujeme těsto, které natlačíme do vymazané kulaté koláčové formy (necháme vyšší okraje). Rozvaříme si několik nastrouhaných jablek, které ochutíme cukrem a skořicí na natřeme na těsto. Na tuto jablečnou směs dáváme kolem dokola plátky jablek. Pečeme 35 minut na 200 st. C. Pět minut před koncem pečení posypeme koláč rozinkama (nejlépe naloženýma přes noc v rumu) a dopečeme.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • koláček
    koláček |

    25. 9. 2011 17:50

    jen se po něm zaprášilo, tak byl dobrý :-[