Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 107x
1- 1 5
Autor:

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Středně obtížné
Ingredience
Měkký tvaroh 250 g
Hera 50 g
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka
(podle potřeby)
 
Sůl  
Máslo  
Náplň
Ovoce
(nejčastěji jahody, u nás hlavně švestky, dobrá jsou i jablka a hrušky na kousky)
 
Na ozdobu
Mák mletý  
Cukr  
Máslo  
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

V míse ze surovin zpracujeme rukama těsto - polohrubé mouky dám trochu a postupně přidávám tak, aby se těsto nelepilo, ale bylo pěkně vláčné. Uválíme si vždycky váleček z těsta, nakrájíme kousky a plníme ovocem. Vaříme v mírně osolené vodě asi 7 minut, vždycky první zkusím, jestli je ovoce uvnitř měkké. Po vytáhnutí z vody - vařím na několik etap, nedávám je všechny najednou - nechám okapat, potřu máslem a dám do mísy.

Umelu mák, smíchám s moučkovým cukrem, knedlíky posypu a hojně pomastím máslem. Já je dávám každému zvlášť na talíř a potom posypu a pomastím, někdo to udělá hromadně v míse. Knedlíky jsou dobré posypané také kakaem s cukrem nebo skořicí s cukrem.

Je to rychlé, dobré a nenáročné na čas a peníze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 107x)
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Komentáře

  1. Martina   27.11.2013 | 14:13 | reagovat | závadný

    Prosím, poraďte kolik másla do těsta ?? Děkuji

  2. hadravovaa   30.07.2013 | 17:47 | reagovat | závadný

    omlouvám se jestli můj dotaz zní hloupě komentáře jsem nepřečetla všechny chtěla bych se zeptat zda se tyto knedlíky dají udělat do zásoby do mrazáku a jestli ano tak se dají do mrazáku před vařením nebo až uvařené a jak se pak vaří nebo ohřívají
    děkuji

    1. Simča S.   31.07.2013 | 0:04 | reagovat | závadný

      Jo, mrazila jsem je bez potíží - rozložené na tácku, po zamražení sesypala do sáčku, Vařila jsem je nerozmrazené, asi o 2 min. déle, než čerstvé, voda se musí vařit mírným varem, při prudkém varu by se na povrchu rychle začaly rozvářet a vnitřek byl zmražený. Právě pro trochu horší zkušenost s vařením (a taky pro úsporu místa v mezáku) si už leta mrazím jen ovoce a knedlíky pak dělám čerstvé.

  3. Polenská   09.04.2013 | 9:35 | reagovat | závadný

    Tento recept se usadil v mé kuchyni již před 5-ti lety a je geniální. Jiné knedlíky už neděláme (leda v období švestek děláme bramborové těsto) ale na jahodové knedlíky je toto nejlepší! Mňám 1***

  4. gabca   14.07.2012 | 14:49 | reagovat | závadný

    Vyborny!!!! Delala jsem z dvojite davky a vyslo to na 40 knedliku (jahody, merunky, tresne, maliny).

  5. recepty73   25.01.2011 | 14:27 | reagovat | závadný

    ...ta sůl s moukou nejsou zrovna šťastně napsané ;-)

    1. Lucie-Trpkosova   25.01.2011 | 15:16 | reagovat | závadný

      Opraveno ;-) Takhle mi to přijde přehlednější. Tak doufám, že to nebude paní Janě vadit.

1 2 3 4 ... 9 ... 16 ... 24 ... 31 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X