Autor:

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Střední
Ingredience
Měkký tvaroh 250 g
Hera 50 g
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka
(podle potřeby)
 
Sůl  
Máslo  
Náplň
Ovoce
(nejčastěji jahody, u nás hlavně švestky, dobrá jsou i jablka a hrušky na kousky)
 
Na ozdobu
Mák mletý  
Cukr  
Máslo  
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

V míse ze surovin zpracujeme rukama těsto - polohrubé mouky dám trochu a postupně přidávám tak, aby se těsto nelepilo, ale bylo pěkně vláčné. Uválíme si vždycky váleček z těsta, nakrájíme kousky a plníme ovocem. Vaříme v mírně osolené vodě asi 7 minut, vždycky první zkusím, jestli je ovoce uvnitř měkké. Po vytáhnutí z vody - vařím na několik etap, nedávám je všechny najednou - nechám okapat, potřu máslem a dám do mísy.

Umelu mák, smíchám s moučkovým cukrem, knedlíky posypu a hojně pomastím máslem. Já je dávám každému zvlášť na talíř a potom posypu a pomastím, někdo to udělá hromadně v míse. Knedlíky jsou dobré posypané také kakaem s cukrem nebo skořicí s cukrem.

Je to rychlé, dobré a nenáročné na čas a peníze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 108 x
1-
4.65 108 5 1
Hovězí steak s kukuřičným salátem a tortillou Nejlepší zeleninové saláty tohoto léta Články z

Komentáře k receptu: Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Komentáře

  1. Eva   23.07.2015 | 20:31 | reagovat |

    Zrovna je dělám, už jsem přidala (na dvě dávky) půl kila mouky a furt se neskutečně lepí :(((( nevím proč, přece kilo mouky tam určitě nepatří, achjo :-(

  2. Martina   27.11.2013 | 14:13 | reagovat |

    Prosím, poraďte kolik másla do těsta ?? Děkuji

  3. hadravovaa   30.07.2013 | 17:47 | reagovat |

    omlouvám se jestli můj dotaz zní hloupě komentáře jsem nepřečetla všechny chtěla bych se zeptat zda se tyto knedlíky dají udělat do zásoby do mrazáku a jestli ano tak se dají do mrazáku před vařením nebo až uvařené a jak se pak vaří nebo ohřívají
    děkuji

    1. Simča S.   31.07.2013 | 0:04 | reagovat |

      Jo, mrazila jsem je bez potíží - rozložené na tácku, po zamražení sesypala do sáčku, Vařila jsem je nerozmrazené, asi o 2 min. déle, než čerstvé, voda se musí vařit mírným varem, při prudkém varu by se na povrchu rychle začaly rozvářet a vnitřek byl zmražený. Právě pro trochu horší zkušenost s vařením (a taky pro úsporu místa v mezáku) si už leta mrazím jen ovoce a knedlíky pak dělám čerstvé.

  4. Polenská   09.04.2013 | 9:35 | reagovat |

    Tento recept se usadil v mé kuchyni již před 5-ti lety a je geniální. Jiné knedlíky už neděláme (leda v období švestek děláme bramborové těsto) ale na jahodové knedlíky je toto nejlepší! Mňám 1***

  5. gabca   14.07.2012 | 14:49 | reagovat |

    Vyborny!!!! Delala jsem z dvojite davky a vyslo to na 40 knedliku (jahody, merunky, tresne, maliny).

1 2 3 4 ... 9 ... 16 ... 24 ... 31 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web