Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 108
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 50
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • polohrubá mouka (podle potřeby)
    • sůl
    • máslo
  • Náplň
    • ovoce (nejčastěji jahody, u nás hlavně švestky, dobrá jsou i jablka a hrušky na kousky)
  • Na ozdobu
    • mák mletý
    • cukr
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse ze surovin zpracujeme rukama těsto - polohrubé mouky dám trochu a postupně přidávám tak, aby se těsto nelepilo, ale bylo pěkně vláčné. Uválíme si vždycky váleček z těsta, nakrájíme kousky a plníme ovocem. Vaříme v mírně osolené vodě asi 7 minut, vždycky první zkusím, jestli je ovoce uvnitř měkké. Po vytáhnutí z vody - vařím na několik etap, nedávám je všechny najednou - nechám okapat, potřu máslem a dám do mísy.
2
Umelu mák, smíchám s moučkovým cukrem, knedlíky posypu a hojně pomastím máslem. Já je dávám každému zvlášť na talíř a potom posypu a pomastím, někdo to udělá hromadně v míse. Knedlíky jsou dobré posypané také kakaem s cukrem nebo skořicí s cukrem.
3
Je to rychlé, dobré a nenáročné na čas a peníze.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    23. 7. 2015 20:31

    Zrovna je dělám, už jsem přidala (na dvě dávky) půl kila mouky a furt se neskutečně lepí :(((( nevím proč, přece kilo mouky tam určitě nepatří, achjo :-(

  • Milena
    Milena |

    18. 6. 2015 16:05

    Děkuji za skvělý nápad ;-) Dnes jsem vařila podle vašeho upraveného receptu a byla to pecka!

  • Martina
    Martina |

    27. 11. 2013 14:13

    Prosím, poraďte kolik másla do těsta ?? Děkuji

  • Simča S.
    Simča S. |

    31. 7. 2013 00:04

    Jo, mrazila jsem je bez potíží - rozložené na tácku, po zamražení sesypala do sáčku, Vařila jsem je nerozmrazené, asi o 2 min. déle, než čerstvé, voda se musí vařit mírným varem, při prudkém varu by se na povrchu rychle začaly rozvářet a vnitřek byl zmražený. Právě pro trochu horší zkušenost s vařením (a taky pro úsporu místa v mezáku) si už leta mrazím jen ovoce a knedlíky pak dělám čerstvé.

  • hadravovaa
    hadravovaa |

    30. 7. 2013 17:47

    omlouvám se jestli můj dotaz zní hloupě komentáře jsem nepřečetla všechny chtěla bych se zeptat zda se tyto knedlíky dají udělat do zásoby do mrazáku a jestli ano tak se dají do mrazáku před vařením nebo až uvařené a jak se pak vaří nebo ohřívají děkuji

  • Polenská
    Polenská |

    9. 4. 2013 09:35

    Tento recept se usadil v mé kuchyni již před 5-ti lety a je geniální. Jiné knedlíky už neděláme (leda v období švestek děláme bramborové těsto) ale na jahodové knedlíky je toto nejlepší! Mňám 1***

  • gabca
    gabca |

    14. 7. 2012 14:49

    Vyborny!!!! Delala jsem z dvojite davky a vyslo to na 40 knedliku (jahody, merunky, tresne, maliny).

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    25. 1. 2011 15:16

    Opraveno ;-) Takhle mi to přijde přehlednější. Tak doufám, že to nebude paní Janě vadit.

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 1. 2011 14:27

    ...ta sůl s moukou nejsou zrovna šťastně napsané ;-)

  • Markéta Osvaldová
    Markéta Osvaldová |

    24. 8. 2010 13:11

    Teprve se učím vařit a zkoušela jsem vaše knedlíčky, celá rodina mi je pochválila a byli i překvapeni protože jsem je plnila ostružinami co jsem si nasbírala. Děkuji za perfektní recept.DOPORUČUJI!!!:)

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    9. 8. 2010 00:04

    Lucie Scholzová tady je jedna dobrá rada - vypracovat těsto tak, aby se nelepilo, i když se musí přidat třeba víc mouky, ono množství je jenorientační, každá má jiný obsah lepku a škrobu. Takže prostě pomalinku přisýpejte, až se to nebude lepit. Tvarohové těsto jw jinak geniální vynález.

  • Petra Petra
    Petra Petra |

    8. 8. 2010 21:00

    Dneska jsem knedliky delala k obedu. Ve spouste komentaru se pise, jak se bezvadne pracuje s testem, me se vsak hodne lepilo. Dala jsem to chvili do lednicky a to pomohlo. Priste musim ale pridat vic mouky a taky dam do testa vanil. cukr. Hotove jsem posypala cukrem a zalila maslem a nakonec jeste posypala tvarohem na prani manzela. Dobra basta. Davam za 1.

  • Lucie Scholzová
    Lucie Scholzová |

    5. 7. 2010 20:10

    Tenhle recept nemá chybu - levný a rychlý, zkuste jej taky trochu jinak: nebalte ovoce do těsta, kuličky těsta uvařte podle návodu ale bez náplně a uvařené je polijte (hodně :o) omáčkou z rozmačkaného ovoce se smetanou a trochou cukru (pro 4 osoby potřebujete 2 kelímky smetany ke šlehání a cca 0,5 kg ovoce - u nás vítězí jahody a borůvky s trochou moučk. cukru podle kyselosti ovoce). Jak to jednou zkusíte, nebudete je dělat jinak. Mňam.

  • Tomas Novotny
    Tomas Novotny |

    23. 6. 2010 12:20

    Musim říct že jsou vynikající,doporučuji z 2-dávky.Lepší než kynuté teda pro mě.

  • Petra Hušková
    Petra Hušková |

    21. 6. 2010 11:16

    zrovna sem "dokoulela" poslední knedlík,nedalo mi to a jeden sem objetovala k průzkumu a musim říct že opravdu výborné!!dělala sem ze dvou dávek, s těstem sem bojovala, ale nakonec to dobře dopadlo..opravdu výbroné a dávám za 1 a přidávám do oblíbených..doporučuji!!

  • Martina Stejskalová
    Martina Stejskalová |

    20. 6. 2010 15:15

    knedlíky jsou výborné, křehoučké, těsto je jednoduché...na posyp místo máku dávám raději osmaženou strouhanku s cukrem, dnes jsem dávála jako náplň třešinky :-))

  • Pája S
    Pája S |

    2. 6. 2010 14:29

    Rychlé,jednoduché a delikatesní!!!:-)

  • M A
    M A |

    26. 5. 2010 11:43

    Mňamka mňamóóósnííí..s těstem se fakt dobře pracuje, jahody se balily skoro samy, knedlíky byly výborné, právě jsme je dojedli a brzy si je asi zase zopakujeme....! Dobrou chuť všem, co je taky zamýšlí uvařit... :)

  • Jana T.
    Jana T. |

    2. 10. 2009 19:28

    Kleofino zkuste míň mouky - těsto musí být opravdu dost vláčné

  • kleofina kleofina
    kleofina kleofina |

    2. 10. 2009 17:15

    Už jsem tvarohové knedlíky 2x zkoušela, ale pokaždé byly po uvaření tvrdé. Vůbec netuším, čím se to stává. Používám mražené ovoce, tak knedlíky vařím do vyplavání. Je možné, že je to cca 10 min. Vodu mírně solím.

  • tereza s
    tereza s |

    1. 10. 2009 21:30

    Výborné knedlíky,nejlepší recept z tvarohu,jaký jsem dělala,dokonce i moja mamka mě pochválila:-)S těstem se dobře pracuje,dělala jsem švěstkové a sypala hotovou makovou směsí od Labety+máslo-perfektní.Doporučuji*

  • Petra Karasová
    Petra Karasová |

    29. 8. 2009 11:48

    Nejlepší recept na ovocné knedlíky, který jsem zkoušela :-). Dnes jsem dělala se švestkami a byly skvělé! S těstem se výborně pracuje a chuťově nemají chybu. Dobrou chuť!

  • Petra Karasová
    Petra Karasová |

    29. 8. 2009 11:45

    Právě jsem dojedli knedlíky se švestkami a byly výborné! S těstem se bezvadně pracuje a chuťově nemají chybu. Je to nejlepší recept na ovocné knedlíky, který jsem zkoušela. Moc děkuji! :-)

  • Anna Palátová
    Anna Palátová |

    23. 8. 2009 22:13

    Tyto knedlíky jsou opravdu moc dobré, u nás na talíři musí být minimálně jednou za 14 dní chválím :-)

  • Marta Hajkova
    Marta Hajkova |

    13. 8. 2009 09:34

    Nejsem zrovna kucharka zacatecnik. Knedliky jsem drive delala vzdy kynute to aby se rodina najedla a aby to moc nestalo. Ted jsem ale zkousela ty tvarohove a musim rict ze recept je naprosto dokonaly jednoduchy a skvely. Pri letosni nadurode merunek jsem jich jeste 100 zamrazila! S testem se vyborne pracovalo, pomahala i vnoucata a ted kdyz prijdou nechteji delat nic jineho nez knedliky...pockame si na svestky!

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    28. 7. 2009 10:17

    Dnes budu dělat s meruňkama,do těsta přidávám 2 vařené nastrouhané brambory a špetku prdopeče.Je to také výborné a odlehčené.

  • jana h
    jana h |

    27. 7. 2009 01:05

    Moc dobry recept, dokonce funguje i z americkych surovin, takze parada, diky moc :)

  • Jana Č.
    Jana Č. |

    23. 7. 2009 15:24

    Děkuji za výborný recept. Rychlé, těsto se nelepí, knedlíky jsou moc dobré.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    13. 7. 2009 07:32

    Tamaro, já si přes síto nasypu trochu mouky do mísy, potom přidám ostatní suroviny, zpracovávám a postupně po troškách přisypávám tak, jak je popisováno v receptu. Vyzkoušejte to tak, není to žádná věda. To poznáte až se těsto přestane lepit na prsty. Já taky nedovedu říct kolik je té mouky potřeba.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    12. 7. 2009 11:53

    To se neda presne rict,protoze zalezi na tvarohu,jak je ridky.Ja je delam s detskou krupickou a opravdu na vahu nevim,proste se mi to musi dobre delet,nelepit

  • Tamara Milá
    Tamara Milá |

    12. 7. 2009 10:37

    Dobrý den, může mi někdo prosím poradit, kolik je potřeba té mouky? Dle potřeby je široký pojem...Díky

  • Kateřina Reinoldova
    Kateřina Reinoldova |

    8. 7. 2009 12:57

    Musím se přidat k řadě spokojených strávníků :o). Dělala jsem s borůvkami a sypala skořicí s cukrem a bylo to mooooc dobré !!!

  • Martina Mirvaldová
    Martina Mirvaldová |

    15. 6. 2009 20:05

    Vynikající pochoutka, bez chybičky. Velká pochvala.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    2. 6. 2009 07:21

    Díky všem za pochvalu, zaslouží je knedlíky, ale těm je to jedno, že? Mě to těší a jsem ráda, že se - kromě malých výjimek - každému povedly. Jsou úplně jednoduché a perfektně se dělají. Jsou dobré opravdu úplně s čímkoliv.

  • tomaš mateju
    tomaš mateju |

    29. 5. 2009 14:46

    Vynikající to sem ještě nikdy nejedl takovou dobrotu dávám 1 jak Brno

  • Marie Janíková
    Marie Janíková |

    29. 5. 2009 14:03

    Dnes jsem dělala a knedlíčky jsou opravdu výborné!!!! Jen se po nich zaprášilo. Děkuji za super recept.

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    26. 5. 2009 17:29

    včera jsem zase dělala,tentokrát s jahodama....protože z mého pohledu není tvarohu nikdy dost.polili jsme si je rozdělaným vaničkovým tvarohem s cukrem a jahodama:-)

  • Martina Volková
    Martina Volková |

    26. 5. 2009 12:49

    Dnes jsem knedlíky vařila na oběd a jsou opravdu vynikající. Dělala jsem je s jahodama a polila zakysanou smetanou. Měla jsem sice trochu problém kolik dát mouky, takže se mi příprava trochu protáhla ale příště už budu vědět. Dávám 1.

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    17. 5. 2009 21:13

    Byly to moje prvni knedliky a manzeloli moooc chutnaly:-)))

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    7. 5. 2009 14:03

    Tak včera byly k večeři a jen se po nich zaprášilo :-D Dala jsem na radu a balila mražené jahody a šlo to jako po másle. Děkuji za super recept, dávám za jedna a do oblíbených.

  • Helena T.
    Helena T. |

    6. 5. 2009 12:06

    Skvělý recept, knedlíky se povedly:-) Příště jen přidat více ovoce nebo je dělat menší - ale to už je chyba na mé straně:-) Jsou to mé první knedlíky:-)

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    5. 5. 2009 08:58

    Nemusíte mít mokré ruce, lepší je použít místo vody na ruce mouku.

  • Dita H.
    Dita H. |

    28. 4. 2009 08:21

    jsou opravdu výborné, a to jak s čerstvým, tak mraženým ovocem. Proti lepení je dobré mít mokré ruce.

  • Jitka Vavrčíková
    Jitka Vavrčíková |

    14. 12. 2008 11:39

    Ještě k těstu: já dělám tvarohové knedlíky tak, že dám ke kostce tvarohu asi 1/3 polohrubé mouky, 2/3 proseté strouhanky, máslo, sůl a vejce, jak je uvedené v receptu - přidávám ještě citronovou kůru a jak jsem napsala, do mističek těsta vytvarovaných v dlani, vkládám ovoce. Sypeme perníkem s cukrem a máslem. Vynikající!!!!!

  • Jitka Vavrčíková
    Jitka Vavrčíková |

    14. 12. 2008 11:35

    Doporučuji balit do knedlíků zmrazené ovoce. Z kousku těsta si v dlani vytvořím mističku, vložím zmrazené ovoce a zabalím. Jde to výborně. Pokud vkládáte kompotované, dejte okapané ovoce předem do lednice a uvidíte, že se vám pak knedlíky budou líp balit.

  • vendula m.
    vendula m. |

    29. 9. 2008 21:49

    dobry den, knedliky jsou opravdu dobre. jen bych poprosila: mate nekdo nejaky tip, jak je balit ? trva mi to hrozne dlouho,a od ovoce se pak testo znovu rozlepka. predem moc dekuji za rady.

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    25. 9. 2008 13:55

    Moje první švestkové knedlíky a povedly se :o)) Určitě zkusím i s jahodami a tvarohem.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    16. 9. 2008 16:43

    Dnes jsem postupovala přesně podle tohoto receptu, pouze jsem přidala strouhanku na zkypření, VC a citronovou kůru. Obyčejně dělám těsto z hrubé mouky nebo krupičky. Musím uznat, že tohle těsto nám chutnalo více, velkou roli v něm asi hraje to máslo. Dělala jsem z dvojité dávky a vzniklo jen asi 20 knedlíků, protože jsem do těsta balila óbrovské švestky. Dávám 1.

  • Zuza N.
    Zuza N. |

    15. 9. 2008 12:26

    Tak s tímle těstem se pracovalo opravdu parádně, fakt luxusní a přitom tak jednoduché. Ani trochu jsem si nezalepila ruce, fakt parádní...:)Do těsta jsem přidala i vanilkový cukr a rozhodně také dávám za 1:)

  • Šárka Dědicová
    Šárka Dědicová |

    9. 9. 2008 10:02

    Skvělý recept. Díky. První u kterých jsem se nemusela vztekat, že se lepí všude a na všechno. Skvěle se s těstem pracuje a moc dobře chutná!!!

  • Bara Prchalova
    Bara Prchalova |

    28. 6. 2008 23:02

    dekuji za skvely, rychly recept! Na knedliky nejsem zrovna zrucna, s timto jednoduchym receptem jsem povysila :-). Moc nam chutna, budeme opakovat, pridavam do oblibenych a hodnotim na 1***

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    18. 6. 2008 11:14

    recept je výborný,takže za 1,já si ho přizpůsobuju,ale jde o poměry surovin.Takže pro dia oběd jsem použila půl na půl špaldovou a celozrnnou mouku,na posyp samozřejmě diacukr a skořici,ale bylo to výborně udělané těsto .Dělala jsem s třešněmi,jahodami a meruńkami,protože v 1 den se mi tohle ovoce nashromáždilo a už jsem nestíhala další věci.Jinak mám 1 nápad,pokud tu je,tak se omlouvám,ale:třešně mám droboulinké a meruňky naopak velké,tak jsem zkusila část meruněk vypeckovat,dát tam toho prcka i s peckou,zabalit pevně.Bylo to výborné a určitě je to další věc využít mrňavé a velké ovoce,( do broskví by šly třeba ostružiny,borůvky atd.)Samozřejmě že i zmrazuju,zavářím sušímto jen tak pro zpestření , chutově to ladilo..:-)) Laďka

  • 6Verunka 6
    6Verunka 6 |

    16. 6. 2008 11:43

    Jsou báječné.

  • Michala Marešová
    Michala Marešová |

    19. 5. 2008 11:47

    Tak jsem v sobotu dělala tyto knedlíky s mraženými domácími jahodami. Bylo jich cca 25ks, uloupila jsem si 6ks a zbytek snědl přítel sám a olizoval se až za ušima! Výborné! Posypala jsem strouhaným tvarohem, cukrem a zalila máslem. Dávám 1*!

  • Zuzana Ksirova
    Zuzana Ksirova |

    6. 4. 2008 21:38

    Tohle byly prvni knedliky, ktere se mi povedly. A to jsem mela nekolik druhu tvarohu. Fakt super. Zkusim je k jahodam i nenaplnene jak doporucuje pani Pokorna. A jeste si je udelame s merunkami. Diky:)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 2. 2008 15:01

    Pravidelně dělám každých 14 dní a teď už vždycky s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a trochou mouky, aby vzniklo těsto. Jsou fakt výborný,když není moc mouky, tak akorát, aby se těsto nelepilo. Vždycky dělám i pár šulánků, jím je jen tak:o)

  • Lenka Rolná
    Lenka Rolná |

    4. 12. 2007 15:04

    Lepší tvarohové knedlíky jsem nejedla.Musím pochválit...levné a výborné.Já je ještě po uvaření obaluji v osmahnuté strouhance.Děkuji za recept...Lenča

  • Kamka
    Kamka |

    24. 11. 2007 10:48

    Ahoj! Zkoušela jsem s meruňkama a všichni jsme si moc pochutnali. Určitě zkuste polít čokoládou, je to mňamka:)

  • Helena
    Helena |

    13. 11. 2007 19:09

    Také podobný recept, snad ještě jednodušší a trochu dietnější: kostku tvarohu (ne ve vaničce, ale folii !!! důležité !!! zelenostříbrný), 1 vejce, 6 rovných lžic krupičky tj. bez tuku. Vše jednoduše smíchat, nechat min 30 v chladu odležet (nebo přes noc), udělat kouličky, uvařit ve vroucí vodě. Ovoce přidávám bokem, ušetřím čas za plnění :-)

  • Lenka Cvejnová
    Lenka Cvejnová |

    28. 10. 2007 14:32

    Včera jsem dělala pro manžela k večeři, naplnila je po meruňce, posypala strouhaným tvarohem a cukrem, polila máslem. Musím pochválit, že se dobře dělaly, chutnaly také, i když jsem čekala větší zázrak, ale 20 se mi jich uválet nepodařilo. Bylo jich 10, což dalo na dvě večeře a to jsem neválela žádné volejbalové míče. Děkuji za recept, budu opakovat.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    12. 10. 2007 08:14

    Minulý týden jsem přidala trochu vanilkového cukru a nastrouhala citronovou kůru a bylo to ještě lepší!! Vyzkoušejte!

  • Iva M.
    Iva M. |

    11. 10. 2007 20:59

    Taky moc děkuju za recept. Manžel chválí a chválí... Dosud jsem si na tvarohové knedlíky netroufala, ale tenhle recept je fakt super a knedlíky božské a měkoučké, žádné tenisáky! Jen kdyby balení té každé švestky nebylo tak zdlouhavé... ;o)

  • Ivana Š.
    Ivana Š. |

    24. 8. 2007 11:47

    Naprosto úžasné knedlíky, těsto je báječně vláčné a vůbec se nelepí, jsem nadšená a ani ne dvouletá dcerka taky, to se dělali panáčci a sluníčka! :o) Máme mrazák plný knedlíků se švestkama, díky!!

  • spejsek
    spejsek |

    6. 8. 2007 21:36

    Dělala jsem s meruňkami do zásoby do mrazáku. Z mrazáku jsem je vařila manželovi a jemu moc chutnali. Myslím, že zmražením na kvalitě neztratí. Jinak super těsto, moc dobře se s ním pracuje. Dneska jsem vykrájela kolečka, naplnila tvarohem na způsob tvarohových taštiček, a myslím, že s povidlama by to taky nebylo marné. 1* a ještě 3x podtržená

  • Jana
    Jana |

    5. 8. 2007 18:20

    Opravdu moc dobré, ještě jsem udělala jahodovou omáčku navrch..aby těch jahod nebylo málo...super, diky za recept.

  • Mircka
    Mircka |

    4. 8. 2007 13:36

    Nezbývá mi nic jiného, než se připojit ke slovům chvály na tyto knedlíky... Jen mám dotaz - nemá někdo s nimi zkušenosti jaké jsou když se zamrazí?

  • Lucie
    Lucie |

    3. 8. 2007 13:39

    Právě jsme doobědvali a sklidila jsem díky tomuto receptu nebývalou pochvalu - zkoušeli jsme už několik receptů, ale knedlíky byly vždy tvrdé jak tenisáky. Tento si ihned píši do oblíbených. Úžasné a skvělé, jsem nadšená!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    30. 7. 2007 16:28

    Tolik pochvaly! Díky všem. Jsou to známé knedlíky, ale potěší, když je zase někdo pochválí. taky je máme moc rádi a já je ráda dělám, protože nedají tolik práce. Fakt jsou nejlepší se švestkama.....

  • Lenka
    Lenka |

    28. 7. 2007 20:14

    A Já k doporučení od Irenky níže, ohledně kysané smetany jen doplňuji, že je výborné do ní zamíchat 2 vanilkové cukry.

  • Iva Z.
    Iva Z. |

    28. 7. 2007 19:06

    Jsou to nejlepší ovocné knedlíky, které znám, vařím je často a vždy se povedou. Kam se na ně hrabou kynuté nebo z bramborového těsta :-)Vřele doporučuji!!!

  • Alena Kaštovská
    Alena Kaštovská |

    27. 7. 2007 20:32

    Dobré na posypání je upražit strouhaný kokos na troše másla do růžova, smíchat s cukrem a posypat knedlíky. Krásně to voní i chutná!

  • Irena
    Irena |

    27. 7. 2007 13:58

    1. recept na tvarohové knedlíky, které jsem zvládla. Všehcny ostatní receptyzatím dopadly katastrofálně, takže už jsem málem další pokusy vzdala. Je to recept podle mého gusta, žádné přesné vážení, aby vyšel a přitom jsou knedle lehké a nadýchané. Doporučuji kromě másla, cukru a skořice přidat ještě kysanou smetanu :o))

  • ilona bobcikova
    ilona bobcikova |

    27. 7. 2007 13:33

    Dnes jsem je dělala s ostružinama, pomastila maslem a jen pocukrovala . Děti se jen olizovaly. Jsou vyborne!

  • drahomíra zapletalova
    drahomíra zapletalova |

    24. 7. 2007 15:10

    Výborné,výborné,výborné,můj manžel ,me velmi pochválil,jednoduché,budu využívat těsto po celý rok,těšíme se již na švestkové knedlíky

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 7. 2007 16:22

    Radko, já si myslím,že jste měla moc mouky, proto byly takové hutné. Když já nedovedu odhadnout, kolik přijde mouky. Já dám trochu - tak 15 dkg a potom přidávám - těsto nesmí být moc tuhé, spíše vláčnější, nesmí se ale zase lepit. Musíte to vyzkoušet. Někdy se mi taky stane, že dám mouky moc a jsou potom tužší.

  • Radka
    Radka |

    21. 7. 2007 12:05

    Ahoj lidičky, tak čtu ty názory, všem se knedlíky povedly, jen mě přijdou, že se srazily nebo co. Nevíte co jsem provedla špatně? knedlíky jsou po uvaření tužší, ale k jídlu. Včera jsem v práci měla knedlíky krásně nadýchané, ale zase jak beton. písněte názor sem a nebo mě na mail. díky

  • Bruno W.
    Bruno W. |

    20. 7. 2007 18:57

    Ovocne knedliky mi chutnaj pouze kdyz jsou posypane nastrouhanym tvrdym tvarohem s cukrem a polite rozpustenym maslem!

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    20. 7. 2007 06:54

    Mám problémy s kynutým těstem, proto jsem ráda vyzkoušela něco jiného. Knedlíky byly suprové a já nadšená, protože je to opravdu rychlá a nepracná varianta, jak potěšit blízké sladkým obědem :o) děkuji za super recept

  • Ivana
    Ivana |

    19. 7. 2007 14:17

    kolik je to přibližně lžic mouky?zkoušela jsem recept s krupičkou a byla to katastrofa, těsto se lepilo nešlo mi to zabalit a když jsem to zabalila tak po chvíli mi praskali a po uvaření bylo těsto tuhé, nevím čím to bylo?

  • Kristina Machová
    Kristina Machová |

    17. 7. 2007 10:19

    tvarohove knedliky byli moc dobre.

  • Hanka Vachoušková
    Hanka Vachoušková |

    13. 7. 2007 10:01

    Tvarohové knedlíky znám a jsou moc dobré.Pokud se vyvede horký letní den a není pomyšlení na hutné ovocné knedlíky vařím něco podobného a je to moc dobré.Z tvarohového těsta tvořím malé knedlíčky(průměr1,5-2 cm),ty vařím v osolené vodě- asi 5min(zkusím zda jsou vařené).Jako příloha si připravím tzv. kahudu - tj. rozmačkané měkké ovoce s cukrem a smetanou či mlékem, kahudu naliji na knedlíčky.MOC DOBRÉ.

  • Jarmila Šteflová
    Jarmila Šteflová |

    12. 7. 2007 16:13

    Také jsem dosud dělala tvarohové knedlíky s dětskou krupičkou, recept vyzkouším teď v sezoně s meruňkama. My máme rádi meruňkové knedlíky sypané strouhaným tvrdým tvarohem nebo strouhaným perníkem nebo na másle osmaženou strouhankou nebo na jemno rozdrcenými piškoty. S mákem sypu švestkové knedlíky, ale zkusím i ty meruňové. Díky za tip.

  • Iveta Lukešová
    Iveta Lukešová |

    11. 7. 2007 18:55

    Včera jsme s dětmi dělaly tyto knedlíky s meruňkami, a to hned z dvojité dávky. Knedlíky jsou skutečně super jak po stránce chuti, tak i po stránce vzhledu. Balily jsme 1/2 meruněk bez cukru a vubec to nevadilo. Děti si uvařené knedlíky polily máslem a posypaly cukrem se skořicí. Děkujeme za recept.

  • Dagmar Dočkalová
    Dagmar Dočkalová |

    11. 7. 2007 14:53

    Výborné knedlíký,na závěr jsem je posypala nastrouhanou tatrankou.Dávám 1 s hvězdičkou.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    9. 7. 2007 20:31

    Renato, ja pri baleni knedliku davam k ovoci vzdy tak tretinu az polovinu kavove lzicky krystaloveho cukru (podle kyselosti ovoce). Tak jsem delala loni i s merunkami, letos ostruziny tolik cukru ani nepotrebovaly.

  • Květa B.
    Květa B. |

    9. 7. 2007 20:21

    Můžete vyndat pecku a místo ní dát lžičku cukru.Dřív se tam dávala kostka.

  • Věra
    Věra |

    9. 7. 2007 20:10

    Než zabalíte meruňku do knedlíčku, obalte ji v cukru. Já používám raději vypackované meruňky, aby se cukr pěkně přichytil.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 7. 2007 19:31

    Renato, do každé meruňky místo pecky dávám půl lžičky krupic. cukru, nebo dej půlku kostkového , budou super

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    9. 7. 2007 16:32

    Chystám se tento recept vyzkoušet také s meruňkami, ale mám strach, že budou meruňky v knedlíčcích moc kyselé. Nevíte prosím někdo, jak tu kyselost srazit?

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    3. 7. 2007 08:58

    Taky jsem vždycky dělala ovocné tvarohové knedlíky z krupičky, ale tyhle z polohrubé jsou lepší, jemnější... Včera byly s meruňkama. Toto množství je opravdu akorát na 2 porce...

  • Míla Šťastná
    Míla Šťastná |

    30. 6. 2007 12:30

    Já dávám raději dětskou krupičku a trošičku prášku do pečiva - knedlíky jsou načechrané jak kynuté - a také raději prádné kuličky a ovoce na ně - dobrou chuť

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    29. 6. 2007 14:48

    Dnes jsem zkusila. Byla jsem vcelku spokojená. Z dávky se mi podařilo udělat 12 ks. Děkuji za recept.

  • Věra Pokorná
    Věra Pokorná |

    28. 6. 2007 11:37

    recept je to dobrý,ale dělám z těsta drobné kuličky,které po uvaření sypu strouhaným tvarohem,cukrem,poleji máslem a ovoce dávám čerstvé - jahody,rybíz,maliny,broskve,meruňky...na to jde dát ještě šlehačka nebo kysaná smetana.Vitamíny zůstanou a je to pochoutka.Ještě používám stejným způsobem odpalované těsto,které je chutné a levnější.

  • Eva
    Eva |

    27. 6. 2007 06:22

    Díky za recept, chtěla jsem uvařit něco "typicky českého" ruským kamarádům, a protože je léto, volba padla na ovocné knedlíky :) Měly úspěch! Akorát tady v Rusku neexistuje polohrubá ani hrubá mouka, tak jsem si musela vystačit se směsí hladké mouky a krupice - taky to šlo.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    25. 6. 2007 13:25

    Tak jsem delala knedliky s malinami (do kazdeho knedliku jsem dala 3). Pridavam i 1/8 l mleka, takze musim dat vic mouky, nez vy a tudiz mam vic testa a i knedliku vic. Byly asi jako vetsi pinpongovy micek a bylo jich 43 :-D No i tak jsme je ve 3 snedli k veceri ;-) Zkousela jsem podle rad vse uvarit a zamrazit a pak jen delat na pare. No asi zustanu u osvedceneho mrazeni za syrova. Ne ze by to nabylo dobre, ale byly jakoby "oschle". Ja je po vareni nemivam oblemtane, takze budu delat, jak jsem byla zvykla. Stejne ale diky za tip.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 6. 2007 12:10

    Věrko, těší mě, že jste z toho udělala takovou lahůdečku ! Hned bych taky ochutnala!!

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    22. 6. 2007 08:01

    Milá Jano z VM díky za výborný recept. Knedlíky jsem plnila vypeckovanými třešněmi, které jsem promíchala s kokosem, grankem a moučkovým cukrem. Co se nevešlo do knedlíků tak jsem z toho udělala omáčku. Povařila, přidala smetanu a zahustila solamylem. Nakonec ozdobila kysanou smetanou. Jo a těch knedlíků jsem měla fakt 20 kousků. Je to dobrota :-))

  • Jana Křenková
    Jana Křenková |

    21. 6. 2007 13:49

    Ahoj, dělávám často z tvarohového těsta ovocné knedlíky. Na kostku tvarohu dávám 8 lžic dětské krupice, 1 žloutek a špetku soli. Když dělám jahodové, mám jich 20 a meruňkové- tak 15 . Záleží na velikosti meruněk. Dětem moc chutnají, jsou moc dobré.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 6. 2007 13:38

    Lenko, já je vařím tak, že až začnou vřít, tak asi tak 7 minut - ale záleží, jaké máte ovoce, jahody jsou měkké, tak asi 5 minut - důležité je občas promíchat, aby se nepřilepily ke dnu a potom až jsou nahoře , tak asi těch 5 - 7 minut (7 když jsou švestky). Je zapotřebí hlídat, aby se nerozpadly, taky se mi to oíbčas stane. Ale nám to nevadí.:o)

  • lenka belblova
    lenka belblova |

    21. 6. 2007 11:59

    s testem se velice dobre pracovalo a to i pro zacetecnika jako ja:),jsou velice dobre,jen jich je opravdu malo-hoodne sem se snazila a bylo jich 12-tudiz priste z dvojte davky,jinak by si na nich pochutnal jen pritel.jelikoz to byly moje prvni knedliky,mam prosbicku-poradi mi nekdo prosim jak dlouho je varit?jednou byly moc pak zas malo:(dekuji moc a hezky den

  • Vlasta K.
    Vlasta K. |

    21. 6. 2007 11:22

    Tak jsem dělala dnes znova s meruňkami a sypala jsem máčkem. Je to opravdu lahoda!!!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 6. 2007 07:16

    Věrko, to se divím, že jste jich měla pouze 8 ks! To musely být meruňky fakt hodně velké, ale i tak se mi to zdá málo. Možná jste dala málo mouky, to sice není na závadu, aspoň byly hodně tvarohové, ale z této dávky jich je fakt dost. Ale - kolik lidí, tolik různých výsledků u stejného receptu, tak třeba příště už to bude jiné. Vyzkoušejte zase, teď se dají dělat úplně se vším! Mějte se krásně!

  • Věra
    Věra |

    20. 6. 2007 15:06

    Paní Jano, knedlíky byly lehoučké, ale z této dávky jsem jich měla poze 8 středně velkých, plněné meruňkami. Nechápu, jak jich může být 20.

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    19. 6. 2007 08:46

    U nás je nejlepší sypání opražená prosátá strouhanka smíchaná s moučkovým cukrem.

  • Andrea Lampartová
    Andrea Lampartová |

    17. 6. 2007 21:41

    Tak jsem je dneska zkusila udělat a byla to taková mňamka a mým chlapům to tak chutnalo,že jsem je dělala z trojité dávky,aby bylo i do zásoby.Uvařené jsem je dala do mražáku.Tino,nebojte se,klidně vyzkoušejte,jsou skvělé.Plnila jsem je třešněma a polovičku i malinama.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    17. 6. 2007 11:41

    Milo a Mirko, to je dobrej napad mrazit knedliky varene :-O Musim to vyzkouset, ja to delam jako Di a nikdy jsem je "oblemtane" nemela...ty co jsou na fotce jsou zrovna z lonskych zasob a byly mnam. Ale takhle by si je zvladl pripravit i zbytek rodinky a necekal az mu je uvarim ja ;-)

  • tina
    tina |

    16. 6. 2007 18:24

    tak jste me presvedcili hned zitra je zkusim. mam z toho ale docela strach protoze se mne jeste ovocny knedliky nepovedly tak jak bych chtela.

  • Lenka
    Lenka |

    16. 6. 2007 10:40

    Tak jsem ty knedlíky vyzkoušela, když jsem tady četla tolika chvály. Ráda peču, ale plněné ovocné knedlíky byl můj kostlivec ve skříni. Do těsta jsem dala více dětské krupičky, než pol. mouky a proklínala jsem všechny ty pochvalný řeči na tyhle knedlíky a hlavně nadávala na údaj v receptu "pol.mouka dle potřeby", když jsem pořád přidávala krupici a těsto se pořád lepilo na prsty. :o))) ...nakonec se ale dílo podařilo, nevytekla ani jedna jahoda a knedlíky byly krásně kypré, jako od maminky. (ehm, já vím, že samochvála smrdí! :o)) ) Na knedlíky dávám kys.smetanu a dvěma van.cukry (rozmíchat), posypu mletým cukrem a poleju máslem. MŇAM !!! JANI, děkuji za recept!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 6. 2007 12:12

    Dělávám tyto knedlíky taky z bramborového těsta - místo tvarohu vařené, najemno nastrouhané, brambory. Nebo dám jeden tvaroh a tři - čtyři vařené brambory - taky moc dobrý!

  • KatkaR
    KatkaR |

    15. 6. 2007 11:47

    tak jsem je vyzkoušela, měla jsem obavy, nikdy jsem knedlíky nevařila, ale povedlo se, měla jsem na mrazáku borůvky a rybíz a náš malej špunt který tvarohový knedlíky nikdy nechtěl, mi snědl dva :-)

  • Tereza -
    Tereza - |

    13. 6. 2007 20:45

    Robím ovocné knedlíky len zo zemiakového cesta, sú skutočne výborné. Keď zaváram slivky, vyberám malé a dávam si ich do sáčku mraziť špeciálne na slivkové knedlíčky. U nás sa im hovorí gomboce.

  • envy
    envy |

    13. 6. 2007 16:33

    Nevím,jestli už někdo zkoušel ovocné knedlíky místo z tvarohového těsta,dát těsto, klasické bramborové.Také je to moc dobré,nejlepší jsou, když se naplní švestkami-ty ale ještě nejsou-můžou být i zmrazené.Opravdu dobré,vyzkoušejte.Vaří se klasicky,pozor na rozvaření..

  • Di
    Di |

    12. 6. 2007 11:29

    Pokud mrazím knedlíky s ovocem (vloni byla spousta meruněk, tak jsme nějaké i zamrazila), tak je narovnám na moukou posypaný tác, aby se navzájem nedotýkaly, vložím do mrazáku a zmrzlé kuličky dávám do sáčků. Po uvaření rozhodně "oblemtané" nejsou.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    12. 6. 2007 09:51

    I já se přikláním k názoru, že nejdříve knedlíky uvařit a studené pak rovnám do mikr. sáčků a dádám zamrazit. Když jsem je dávala mrazit syrové a pak teprve vařila, byl také jako "oblemtané" po uvaření.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    11. 6. 2007 16:47

    Já dávám do mrazáku meruňkové knedlíky už uvařené, v zimě jen vyndám, dám na pařák na pár minut a jsou jak čerstvé, jen připomenu těsto - je někde na začátku komentářů : na 1 kostku tvarohu 1 vejce a 7 vrchovatých lžic dětské krupičky, jsou vynikající.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    11. 6. 2007 15:48

    Veroniko, knedliky vhazuji do vrouci vody, necham opet prijit k varu, protoze ji knedliky schladi (zvlast, kdyz jsou z mrazaku). Zamicham, aby se neprilepily ke dnu, jak poznamenala Di a varim tak 7 minut (shodne s autorkou receptu)...ty z mrazaku 10 minut. Jeste aspon jednou zamicham, jistota je jistota ;-)

  • Ľubica
    Ľubica |

    8. 6. 2007 12:37

    Ak máte doma staršie sušienky, akékoľvek, takmich zomeľte, opražte na oleji alebo tuku a tým posypte knedlíky. Vtom prípade už nepotrebuje cukor.

  • Di
    Di |

    8. 6. 2007 12:30

    Řekla bych, že když vyplavou (nesmíte je ale nechat přilepit ke dnu), tak pak ještě cca 3 minuty. Jakmile byste viděla, že se trhají, hned je vyndejte, aby ovoce nevypadlo.

  • veronika schindlerová
    veronika schindlerová |

    8. 6. 2007 12:01

    Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho je asi vaříte, vždycky když jsem zkoušela třeba br.knedlíky, neodhadla jsem délku vaření.

  • Alena L.
    Alena L. |

    7. 6. 2007 11:31

    Zkuste dát do mouky trochu prášku do pečiva!Knedlíky jsou pak jednou takové a nadýchané.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 6. 2007 06:45

    To mě, Zdeňko, těší a musím to taky vyzkoušet s tím vanilkovým cukrem a strouhankou. Díky !

  • Jaruška
    Jaruška |

    6. 6. 2007 21:32

    Tak já pro změnu používám místo polohrubé mouky hladkou jinak totožný recept.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    6. 6. 2007 20:45

    Jani,knedlíčky jsou výborné,zkusila jsem přidat podle komentářů 1 vanilkový cukr a lžíci strouhanky a moc se povedly.Vařila jsem je bez jahod,ty jsem rozmačkala s cukrem a knedlíky polila.Nahoru ještě zákys a vynikající oběd byl v cuku letu.Posílám velkou jedničku.

  • Roman S
    Roman S |

    6. 6. 2007 13:33

    Knedlíky už se vaří tak jsem zvědavý,budou jahodové.Přidám komentář po konzumaci.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 6. 2007 12:49

    Díky všem za pochvaly! Těší mě, že jste si, děvčata, oblíbily i tyto knedlíky, protože fakt stojí za to je vyzkoušet!

  • KatkaR
    KatkaR |

    6. 6. 2007 10:59

    Teda, ta chvála tady mě přesvědčila, tak já je zkusím, ještě jsem je nikdy nedělala, tak snad se mi povedou. Asi budou zítra k obědu, dostala jsem na ně děsnou chuť :-))))

  • roma
    roma |

    6. 6. 2007 10:06

    Jsou opravdu skvělé, dělám podobné, jen někdy dávám, jak tu už někdo psal, dětskou krupičku. Taky je dobré posypat knedlíky opraženou strouhankou na másle smíchanou s cukrem a trochou přistrouhaného marcipánu (zvláště na meruňkových)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    6. 6. 2007 07:41

    A my máme rádi navrch hustě posyt strouhaným tvarohem.

  • jana nová
    jana nová |

    5. 6. 2007 22:43

    kamarád mi poradil sypat meruňkové knedlíky mletými vlašskými ořechy,a pak že chlapi nemají dobré nápady...

  • Helena
    Helena |

    5. 6. 2007 19:57

    Já používám místo polohrubé mouky hrubou+prášekdo pečiva a navíc 2 žloutky. Jsou nádherně nadýchané.

  • Mína
    Mína |

    5. 6. 2007 17:07

    A když se dá nahoru kopeček šlehačky nebo kysané smetany, je to taky moc dobré :-).

  • Erinka
    Erinka |

    5. 6. 2007 09:56

    Zkuste přidat do těsta balíček vanilkového cukru, je to ještě lepší! :-)

  • Vlasta K
    Vlasta K |

    5. 6. 2007 08:13

    Knedlíčky jsou opravdu super, dělala jsem jahodové a snědli jsme je se synem a manželem všechny na oběd. Děkuji za recept!!!

  • Mína
    Mína |

    4. 6. 2007 21:20

    Když se do těsta přidá trochu strouhanky na úkor mouky, knedlíčky jsou ještě nadýchanější...:-)

  • Gabriela Paulová
    Gabriela Paulová |

    1. 6. 2007 21:14

    Musím se přiznat že těsto a knedlíky vůbec jsem dneska dělala vlastně poprvé. Nejdřív jsem si nebyla jistá konzistencí, ale nakonec jsem díky radám z komentářů tady dopadla na jedničku. Můj odhad je asi kolik tvarohu, tolik na to mouky. Příště mi to snad půjde rychleji, dnešní váhání malinko zdržovalo. Manžel komentoval slovy: "jako od maminky", takže dobrý :)Díky za skvělý recept !!!

  • Lucie Bernhartová
    Lucie Bernhartová |

    9. 5. 2007 15:56

    I ja se musim pridat k ostatnim, knedliky nam moc chutnaly, delala jsem jahodove a merunkove, porce byla pro nas dva (+ mimco v brisku :-) ) akorat. Sobe jsem sypala skoricovym cukrem a polevala rozpustenym maslem, pritel dal prednost oslazene slehacce. Mela jsem strach, ze se mi nepovede testo (take neumim varit/pect od oka), ale dopadlo to velmi dobre. Pridavam do oblibenych a hodnotim jednickou.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 2. 2007 15:03

    nemaj chybu, doporučuji !!!!!!!!!

  • Věra
    Věra |

    4. 9. 2006 13:48

    Martino přidávej do těsta po lžících a až se z toho těsta udělá taková hmota, že se z toho dá modelovat tak můžeš bali knedlíky... musíš mít takovou měkčí modelínu....

  • Martina B.
    Martina B. |

    4. 9. 2006 13:41

    Můžete mi říci, kolik bych tam měla dát cca gramů mouky (příp. lžic).Neumím vařit od oka:)).Musím to mít přesně. Děkuji. Martina

  • Terka
    Terka |

    15. 8. 2006 14:05

    Výborný recept! Dělala jsem dnes se švestkama, sypané tvarohem a strouhaným perníkem, polité máslem...mňamka!S těstem se moc dobře pracuje, je to rychlé a moc moc dobré.Děkuji!

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    27. 7. 2006 10:49

    Musím se přidat, i já jsem vyzkoušela s meruňkami a synovi, který nejí ovoce jsem naplnila Nutellou. Hlasitě vám, Jani, všichni vzdávali hold. :-))) Díky, dávám 1.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 7. 2006 10:37

    Věro, moc mě těší, že opět tento recept někomu chutnal, že se povedl - ony jsou tyto knedlíky fakt jednoduché a krásně se s těstem pracuje. Dělám je velice často. Díky za pochvalu !!

  • Věra
    Věra |

    27. 7. 2006 10:34

    Jano z VM musím vám sdělit, že tento recept je prostě NEJ!!!. Dříve než se začala vařit voda bylo nejen krásné těsto hotové, ale zabalelo 16 ks odpeckovaných meruněk. Taková rychlovka mě až překvapila. Knedlíky jsem omastila máslem posypala nakrájeným banánem a broskví, posypala tvarohem na strouhání polila bilým jogurem a zasypala skořicovým cukrem. Dávám za tento výborný recept 1. Díky

  • Jana
    Jana |

    23. 7. 2006 14:09

    Děkuji za recept. Knedlíky se povedly.Není sice uvedené množství pol.mouky, ale dá se to odhadnout.Když se těsto lepilo,stačilo jen ruce posypat moukou a šlo to.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    14. 6. 2006 17:12

    Dělám podobné těsto - 1 kostka tvarohu, 1 vejce, 7 vrchovatých lžic dětské krupičky, špetka soli. Ze všech tvarohových těst co jsem vyzkoušela, nám chutná nejvíc - a s meruňkami, ňamňam.Těchto knedlíků musíme mít na zimu plné šuple mrazáku:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 6. 2006 13:11

    Milá Dahibo, chystám se na ně ve čtvrtek - taky budou v pátek ohřívané, což jim opravdu nevadí - a udělám je už s našima jahodama a posypu tvarohem, to bude !! A k tomu, nebo vlastně předtím, bramborovou polívku se sušenýma hřibama, no, to si dáme!!

  • Dahiba
    Dahiba |

    14. 6. 2006 11:22

    Výborné knedlíky, které doporučuji všem kdo váhají zda je udělat, já spíš milovnice klasických kynutých měla doma tvaroh, který byl potřeba sdělat, tak jsem se pustila do těhle knedlíků a velmi mile mě překvapili, nejenže se s těstem skvěle pracovalo, ale výtečně chutnali i ohřívané k dnešnímu obědu. Díky a dávám za 1.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 4. 2006 09:28

    Milý Dosiku, jsem ráda, že Vám naše rodinné tvarohové knedlíky chutnaly, já je dělám každý druhý pátek a máme je nejraději s jahodama a posypané tvarohem - ale ne tvrdým, ale měkkým tvarohem, který hned, jak jej přinesu domů, vydělám a zabalím do dvou ubrousků, do původního obalu a do mikrot. sáčku. Voda z tvarohu se vsákne do ubrousku a dá se celkem dobře strouhat. Je to daleko chutnější, než tvrdý tvaroh. A z Vysokého Mýta nejsem, ale z Velkého Meziříčí na Vysočině. Zdravím a přeju hodně radosti a úspěchů v kuchyni !!

  • Anonym
    Anonym |

    7. 4. 2006 08:54

    Paní Jano, moje přítelkyně se rozhodla udělat tvarohové knedlíky a poprosila mě,abych našel na internetu nějaký recept,první na který jsem narazil, byl ten od Vás.Ačkoliv jsem měl k tvarohovým knedlíkům jistou skepsi (zhnusila mi je školní jídelna,klasika:-))po včerejšku kdy byly k večeři, je mohu všem jen vřele doporučit.Byly exkluzivní a jen se po nich zaprášilo,ještě teď se olizuji.chtěl jsem se zeptat jste s VM?není to náhodou Vysoké Mýto?přeji krásný den a děkuji.Dosik

  • jana Schulmeisterová
    jana Schulmeisterová |

    21. 2. 2006 14:50

    Dělala jsem tvarohové knedlíky dnes poprvé a našla jsem si tenhle recept a mohu ho ostatním jenom doporučit.Jsou strašně jednoduché,rychlé a moc moc dobré.jenom se po nich zaprášilo a to jsem udělala také dvě dávky.Děkuji moc za skvělý recept

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    24. 1. 2006 12:47

    Milá paní Jano!Jsou naprosto ÚŽASNÉ!!!!!Švestkové knedlíky miluju,ale bála se je udělat.Musím říct že podle toho co jsrm tady od vás a o vás četla(tu chválu),jsem to zkusila a vyšlo to celkem v pohodě.Moc vám děkuju.Určitě ještě něco podle vás zkusím.

  • Barbara
    Barbara |

    15. 8. 2005 14:45

    Dámy díky za oba tipy. Vyzkouším a poreferuji. Akorát mě teď napadá, že do Čech asi budu muset jezdit pro borůvky, protože tady jsou k mání jen takové naklonované mega modré koule bez chuti...

  • Marcela Vrabcova
    Marcela Vrabcova |

    15. 8. 2005 14:10

    Pro Barbaru: ten tvaroh na strouhani mi tady "u nas" taky obcas chybi, ale pouzivam mekky tvaroh tak, ze ho rozmixuju s cukerm a ovocem, kterym jsem naplnila knedliky a potom tim cele knedliky zaliju. Pouzivam to na jakekoliv knedliky a s velkym uspechem.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 8. 2005 13:01

    Pravda, je to někdy problém ty kuličky "pochytat", ale já dělám také kynuté knedlíky s borůvkama (myslím, že skoro každá česká kuchařka) a tak mám letitou praxi. Musí se ten kousek těsta pěkně rozmáčknout, naplnit borůvkama (dávám trochu cukru - podle sladkosti ovoce) a pěkně k sobě ze všech stran přimáčknout. Přeju zdar Vaší činnosti !!

  • Barbara
    Barbara |

    15. 8. 2005 09:41

    Tak to musím příště vyzkoušet. Tady u "nás" v Německu mám totiž problém sehnat tvrdý tvaroh na strouhání, takže knedle jsou akorát když přijede návštěva z Čech... Tohle zní dost zajímavě. Akorát si teda neumím představit, jak to děláte s těma borůvkama. To se vám nerozběhnou do těsta?