Holandské řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • 200
      g sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet v chladničce. Do odleželého masa vmícháme strouhaný sýr a tvoříme oválné placičky. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Řízky smažíme na oleji. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Al
    Al |

    24. 9. 2014 15:34

    P. Vocílka ale neexistuje :) je to prostě kterákoliv masna, která zrovna dá cenu, která se v Bille líbí ;-)

  • jana
    jana |

    24. 8. 2014 16:02

    Vyzkouším! :-D :-D

  • Maso
    Maso |

    8. 2. 2014 11:40

    Vocílka ? Tfuj, největší zloděj v ČR, koupil jsem to maso jenom jednou, přivezl domů a rovnou vyhodil do koše, protože takový smrad to jsem. Maso bylo zkažené, nikdy více, navíc to složení ? :-D už chodím jenom k řezníkovy pro maso, což p. Vocílka očividně není.

  • Jarka
    Jarka |

    23. 1. 2014 12:41

    Já tyto řízky dělám často. Do té doby než jsem viděla vařit kuchaře, byl to nějaký dobrý kuchař, ale už bohužel neznám jméno. Vždy jsem dala na 1/2 kg masa 20 dkg sýru a l šlehačku ke šlehání. Podle toho kuchaře to stejné, pouze místo smetany studenou vodu a přidávat a hníst do té doby, než maso není tak tuhé. Dále bez vejce a pouze sůl a pepř. Někdy méně je více a řízky jsou velmi dobré. Pokud Vám třeba ještě namelou ochotně půl na půl bůček a plecko, tak není co řešit. Dnes dělám z masa od Vocílky, má krásné mleté maso, náchané hovězí-vepřové. Tak uvidím. Maso nechám odležet a pokud ještě snese, tak přihnětu další vodu. Dobrou chuť.

  • maso
    maso |

    31. 10. 2013 18:42

    Bomba gábl <:-)

  • maso
    maso |

    31. 10. 2013 18:42

    Bomba gábl <:-)

  • franni
    franni |

    17. 8. 2013 11:24

    protože to je rozbitý :)

  • mourek a fousek
    mourek a fousek |

    20. 6. 2013 07:06

    Proč jsou tam ty řízky spálený?????? :-$

  • vevuna
    vevuna |

    1. 3. 2013 21:00

    Do směsi pomletého masa a sýru nemusíte přidávat vejce. Pokud je směs hodně tuhá a při hnětení se drobí, přidejte trochu mléka. Já tyto řízky dělám z bůčku. Pokud je hodně libový, tak se směs rozsypává a je potřeba vejce přidat - je to pojivo. Když je bůček mastnější, není třeba vejce do směsi přidávat. Sýr je dost dobré pojivo. U nás doma jsou tyto "řízky" velmi oblíbené. Přidávám do nich petrželku a jíme je s bramborovou kaší, zeleninovým salátem, nebo kompotem.

  • Jarka
    Jarka |

    15. 2. 2013 15:48

    Taky se mi nelíbí matoucí recepty.S těmi vyfocenými vejci v mase .... nevím, :'(

  • Jampi
    Jampi |

    10. 2. 2013 08:26

    Dávám jedničku, jsou výborné.

  • Jana
    Jana |

    9. 11. 2012 10:21

    Patří do masa vejce nebo ne? V receptu je 1 kus, ale to je asi na to obalení, protože v textu nikde "přidáme vejce" není. Ale na fotce se v masu válí rovnou dvě... Tak jak to tedy je? díky

  • nerusa
    nerusa |

    7. 11. 2012 12:51

    Já měla holandský řízek spojený se školní kuchyní, jako nepříliš vábnou záležitost, tak jsem se jim dlouho vyhýbala. Ale pak jsem se nechala přesvědčit tímto receptem a komentáři pod ním a musím říci, že škoda, že jsem se nenechala přesvědčit dřív :-D Moc dobré!

  • Lenka
    Lenka |

    2. 9. 2012 15:57

    řízky výborné taky tak dělam a ještě přidam nasekanou petrzelku :-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    21. 8. 2012 18:26

    Jednoduché, rychlé a moc dobré! Děkuji za fajn receptík!

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 12. 2011 19:19

    ...fotka mimo recept...

  • Čajen
    Čajen |

    26. 11. 2011 15:12

    Výborné, dělám z mletého bůčku a přidávám 1-2 polévkové lžíce solamylu na 500 g masa a 2 dcl mléka a asi 150 g eidamu. Když je tam ten solamyl, pojme směs více mléka a řízky jsou pak jemnější.

  • MartikK
    MartikK |

    1. 6. 2011 19:03

    Již jsem hodnotila recept "Holandský řízek", který byl nejspíš jako duplicitní smazán. Takže hodnotím znovu zde za 1.

  • lubos
    lubos |

    10. 3. 2011 16:27

    recept v oho hlavne pre juniorov na vecere ked nemate cas

  • Jitka
    Jitka |

    2. 1. 2011 14:58

    jj Holandský je vždy se sýrem 8-)

  • Jitka
    Jitka |

    2. 1. 2011 14:57

    no já dávám tedy mletý mix,je to lepší,ale ještě jsem to nikdy nezkoušela se smradlavějším sýrem,ale asi vyzkouším : ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    28. 10. 2010 16:47

    Zase špetka soli :'( :'( a kolik mléka?

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 10. 2010 16:44

    ...to už jsem kdysi psal :-\ ,proto jsem foto tenkrát také vložil 2x ;-) :-D

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    28. 10. 2010 16:40

    Jaky rozdil je mezi timto receptem a receptem Holandsky rizek??? Jsou naprosto totozne, dokonce i fotografie. :-\ =-O

  • eva
    eva |

    25. 10. 2010 19:00

    Nejlepší jsou z vep.bůčku,jsou mnohem št´avnat´ejší :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 14:50

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 8. 2010 10:57

    Tentokrát jsem dal do poloviny mletého eidam uzený a do poloviny klasickou eidam cihlu.Určitě brzy zopakuji!Jiří

  • Petr Němec
    Petr Němec |

    27. 10. 2007 20:20

    Vynikající jídlo, celá rodina s pochutnala :) Místo emetálu lze použít i "smardlavé" sýry. Dávám 1***

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 1. 2007 23:22

    Řekla bych, že mlatý řízek je bez sýru, holandský se sýrem.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 1. 2007 10:39

    zkuste místo mléka tvaroh

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 3. 2006 13:04

    U nás sa to tiež volá mletý rezeň.

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    28. 3. 2006 12:28

    Tieto rezne robievam uz velmi dlho, ale u nas sa im hovori jednoducho "Mlete rezne" a su vyborne

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    18. 1. 2006 09:14

    Mě se osvědčilo poctivě zapracovat do sebe najednou jemně mleté maso, sýr a mléka tolik, kolik si směs vezme. Bez soli !!! Sýr je slaný dost. Rozložit na plech, nebo hlubší tác a dát ztuhnout do lednice. Namočenou rukou tvaruju karbanátky a ihned obaluju.

  • Di
    Di |

    17. 1. 2006 08:58

    Mléko stahuje tuk z mletého bůčku nebo tučnějšího masa a činí tak fašírku kompaktnější.

  • Jindrich
    Jindrich |

    17. 1. 2006 08:47

    ... prijde mi ze diky tomu mleku je to takove kyprejsi. Bez nej by to bylo podle me takove tuhe. Myslim, ze i z toho duvodu se do karbanatku (casto) pridava tvrde bile pecivo namocene v mleku.

  • Sabrina
    Sabrina |

    22. 12. 2005 10:16

    skvela jedinecna chut, je to o hodne lepsi nez karbenatky, chutnalo ke bramborum, jenom bych se chtela zeptat, proc musi do masa to mleko prijit ? dekuji Sabrina

  • eva
    eva |

    20. 4. 2005 16:05

    robila som z bociku, je to vynikajuce...

  • Dobroslav Janko
    Dobroslav Janko |

    6. 12. 2004 21:03

    Jídlo je skutečně skvělé, jen místo mléka doporučuji vyzkoušet smetanu nebo smetanu ke šlehání.

  • Petr Richter
    Petr Richter |

    27. 11. 2004 11:49

    recept je velmi vinikajici.