Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Hodnocení:

Moje:

120 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg uzené kosti
    • 4
      l voda
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      dl ocet
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 500
      g fazole ve slaném nálevu
    • 3
      lžička sůl
    • 500
      ml mléko nízkotučné
    • 2
      ks česnek stroužky né hlavy :D

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až bude maso krásně odpadat.
2
Do většího hrnce (5 l) dáme 4 lžíce oleje, na kterém dozlatova orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky, krátce zarestujeme a zalijeme 2 litry studené vody. Rozmíchame metličkou a pomalu přivedeme k varu. Povaříme 10 minut na mírném ohni, přidáme zcezené fazole, česnek, ocet a hotový zcezený uzený vývar.
3
Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Vlijeme mléko, cukr a podle chuti osolíme, opepříme. Každý si může docukrovat i dokyselit podle své chuti, já osobně dávám přednost silnějším chutím. Celou polévku ještě přivedeme k varu, 5 minut provaříme a můžeme servírovat, nejlépe s chlebem. Celý recept je trošku pracnější, nicméně stojí za to. Ať vám chutná.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kubajs83
    Kubajs83 |

    23. 10. 2015 16:00

    Ano to vim ze je tuk nositelem chuti, a taky vim ze se v nem rozkladaji vitaminy a jine dulezite latky. Mleko volim proto, protoze si myslim ze je tam uz dost tuku, jelikoz je tam tuk v zakladu a taky v uzenem vyvaru.

  • Tereza
    Tereza |

    23. 10. 2015 08:26

    A proč ty hrůzy tady vůbec čtete? Jestli se tak dlouho živíte vařením, tak byste měl vědět, že tuk je nositelem chuti a jestli nahrazujete smetanu mlékem, tak debaty s vámi nejsou o ničem a jen jsem chodíte vířit vlny.

  • Jakub
    Jakub |

    12. 10. 2015 17:47

    Mila pani, rajska polevka je rajska polevka, silna po chuti rajcat, dochucena octem a cukrem (citronem, medem, take doporucuju vyzkouset do ni rozmixovat listky cerstve bazalky, mnoztvi se nemusite vubec bat), ale cesnek, to uz je trosku gastro po*no. Obrazek se priznam ze je zkopirovany z internetu, chtel jsem tady napsat taky alespon jeden recept, kdyz tady musim cist ty hruzy. A proto jsem ho tady napsal z hlavy, tak jak si ho pamatuju z prace. Varenim se zivim uz pres 16 let, snazim se doma varit trochu jinak nez v praci, proto to mleko misto smetany. Nicmene ve vsi slusnosti,jsem si naprosto jisty ze cesnek do me polevky patri rozhodne vice nez do vasi, uz jen proto ze tam jsou dva strouzky na zhruba 4l polevky?

  • Zdena
    Zdena |

    16. 9. 2015 07:43

    Jak můžete zkritizovat česnek v rajské polévce, když ho sám použijete do polévky kde je také cukr, ocet, bobkový list, nové koření? Já bych třeba nízkotučné mléko do polévky nikdy nedala a nemám nic proti vašemu stravovaní. Foto u receptu ani neodpovídá skutečnosti, protože je zkopírované ze stránek ZdravaVarecka.cz , Fazolová bílá polévka a tam na rozdíl od nízkotučného mléka použily smetanu a uzené maso není uzené maso nýbrž slanina, takže to považuji jako podvod na uživatele.