Autor:

Dušený květák babičky Schwarzové

Střední
Ingredience
Květák  
Máslo  
Sůl  
Dušený květák babičky Schwarzové

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Květák rozdělíme na malé růžičky, zbylé košťály pokrájíme na stejně malé kousky. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo (na jeden květák minimálně dvě velké lžíce másla), osolíme, přiklopíme a opravdu VELMI POMALU dusíme. Nepodléváme! (v tom je ten vtip). Květák se dusí pouze ve vlastní šťávě a v másle. Napoprvé se lépe povede, když ho děláme ve větším množství ( více puštěné šťávy na dně kastrolu).

Ke konci, když se již změklý květák začne opékat a hnědnout, častěji mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil (opečené části jsou nejlepší). Když se začne květák rozpadat a je z větší části opečený, je hotový.

Výsledek Vás překvapí - úžasně to voní, a ještě lépe chutná. Je to prastarý recept ze Šumavy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1-
4.57 30 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Dušený květák babičky Schwarzové

Komentáře

  1. Hanca   14.10.2015 | 19:09 | reagovat |

    Vynikající :-) .... I se mi povedlo na konec pěkně opéct, dávám 1* :-) :-)

  2. Jitka   22.08.2014 | 14:37 | reagovat |

    Podávala jsem květák s bramborama, ale nešel mi tak opéct jako je na obrázku. Komu se tak hezky povedl? Jak to udělat aby byl takový pěkný? Díky vám za radu.

  3. Mila   08.07.2014 | 17:18 | reagovat |

    Co se k tomu hodi za prilohu?

  4. HelenaPa   08.07.2014 | 12:01 | reagovat |

    Výborný, velká 1.

  5. magda.sibkova   18.03.2014 | 13:19 | reagovat |

    Vynikající. Opravdu překvapil. Jednoduchý, voňavý, měkoučký. Nejspíš u nás bude často k večeři. Díky

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web