Dušený kapr na šalvěji

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g celer
    • 60
      g cibule
    • česnek
    • 150
      ml rybí vývar
    • šalvěj
    • rozmarýn
    • 60
      ml smetana
    • sůl
    • olej
    • 50
      ml máslo
    • 600
      g kapří filety
    • žemle či rohlíky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte dostatečně rozpálený, aby se porce nedusily. Opečeného kapra vyjměte z pánve a ve výpeku osmahněte nejprve plátky celeru. Potom přidejte cibulku. Když cibule zesklovatí přidejte česnek, snítku šalvěje a rozmarýnu. Následně vše zalijeme rybím vývarem.
2
Do připraveného základu na dušení vložte opečeného kapra a podlijte smetanou. Kapra dusíme pod poklicí bez míchání 3 -4 minuty. Po této době odstavte a nechte chvilku dojít. Následně si opečte plátky rohlíků či žemle potřené máslem, na které naskládejte porce ryby a vše přelijte obsahem pánve.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.