Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí maso stehenní nebo prsní
    • 0,5
      ks lilek neloupanného
    • 2
      ks eidam sýr plátky
    • sůl
    • 3
      ks cherry rajčátka
    • 1
      špetka pepř mletý černý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí nakrájíme na kousky, můžeme použít jak prsní, tak stehenní. Maso jemně nasolíme.
2
Přípravíme si pánev o velikosti přibližně jídelního talíře a po dně nalijeme vodou. Pánev s vodou necháme rozehřát, dokud neprobublává.
3
Poté vložíme do pánve maso a po chvíli i lilek. Takto necháme dusit, dokud maso není provařené a lilek změklý (dle tvrdosti, zralosti lilku).
4
Na závěr slijeme vodu ze směsi a do rozehřáté pánve vmícháme natrhaný plátkový sýr dle libosti a lehce opepříme.
5
Lehký, dietní a hlavně rychlý oběd je na světě. Já osobně podávám bez přílohy pouze zdobeno rajčaty.
Zařazení: Maso Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.