Jablkový perník IV.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      dl mléko
    • 250
      g jablka
    • 5
      lžíce olej
    • rumová poleva
    • čokoláda na vaření
    • poleva
    • bílek S 250g mouč.cukru s rumem 3 lžičky třeme 20 min až je poleva hladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou-li příliš mokrá, vymačkáme je), vše společně prošleháme a vlijeme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Pečeme v nižší vrstvě, aby se perník dobře propekl. Troubu příliš nerozpalujeme, aby perník nebyl shora
2
připečený a uvnitř nedopečený. Dozlatova upečený perník vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.Pak jej přelijeme polevou a ozdobíme čokoládovými mřížkami.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    1. 3. 2013 12:11

    ...jablka nevymačkávám, raději uberu mléko ;-) ...

  • Tereza T
    Tereza T |

    6. 12. 2010 16:28

    Opraveno, díky.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    4. 12. 2010 20:03

    Super, zase RUM detem, jen tak dal.... :-( =-O :'(