Autor:

Mandlový dort

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Máslo 120 g
Moučkový cukr 150 g
Mandle
strouhané
50 g
Vejce 3 ks
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Hnědý rum
necelé
1 dl
Mandlový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Třeme máslo s cukrem do pěny. Vejce ušleháme, vsypeme do nich mandle a postupně vmícháme do máslové pěny. Vše dobře promícháme a po lžičkách přidáváme solamyl a po kapkách rum. Vlijeme do vymazané, vysypané dortové formy a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 50 minut.
Dort se podává nezdobený - maximálně pocukrovaný. Do těsta se nedávají kypřidla. Je to zase něco jiného, nenáročného a stojí to za zkoušku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Mandlový dort

Komentáře

  1. linda klein   29.02.2012 | 14:38 | reagovat |

    Nebyla jsem prihlasena, proto se asi muj dotaz neobjevil ve vypisu novych komentaru. Prosim tedy jeste jednou o upresneni receptu (viz muj prispevek nize). Dekuji.

    1. nnln   29.02.2012 | 15:23 | reagovat |

      Nikdy jsem dort nepekla, ale řekla, bych, že ten solamyl je místo mouky. Ale Jirka určitě prozradí víc :-)

      1. linda klein   01.03.2012 | 10:11 | reagovat |

        To me take napadlo, ale testo bylo dost ridke a to jsem tam ani nedala cele deci rumu. Pri peceni rum probublaval, na povrchu byl dort sama boule. Po vytazeni jsem mela tenkou placku, ktera je na povrchu rozpraskana a vypada jako posypana drobenkou. Nicmene muj zmlsany Francouz dort bez problemu pojida, takze je nejspis vse tak, jak ma byt :-D Jeste dodam, ze jsem pekla v dortove forme o prumeru 26 cm.

        1. recepty73   02.04.2012 | 20:16 | reagovat |

          ...velikost formy byla v pořádku, dort se musí řádně propéct a dopéct, jinak se po vyndání z trouby sráží a splaskne(to je úděl škrobu)..., pokud chcete mít jistotu, že zůstane nafouklý a nadýchaný, vyměňte solamyl za mouku(polohrubou nebo hladkou)...

          1. linda klein   03.04.2012 | 12:41 | reagovat |

            Dekuji za upresneni. Myslim, ze jsem mela dort nechat v troube dele, v tom byl asi ten problem. Mozna jeste jednou vyzkousim s moukou.

  2. Linda Klein   29.02.2012 | 13:17 | reagovat |

    Muzete nekdo potvrdit, zda je recept uplny? Nechybi zde mouka? Vyzkousela jsem a nejsem si jista, zda ma dort takto vypadat a chutnat :-( Ja ho urcite jist nebudu a manzel to pry zkusi ke snidani s kavou. Dekuji za upresneni.

  3. Marie Šindelová   01.03.2009 | 16:49 | reagovat |

    Přesně takto dělám těsto na beránka.Děti ho chtějí sice polít čokoládou,ale my ho máme raději pocukrovaný-tak jak píšete.1*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web