Autor:

Mandlový dort

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Máslo 120 g
Moučkový cukr 150 g
Mandle
strouhané
50 g
Vejce 3 ks
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Hnědý rum
necelé
1 dl
Mandlový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Třeme máslo s cukrem do pěny. Vejce ušleháme, vsypeme do nich mandle a postupně vmícháme do máslové pěny. Vše dobře promícháme a po lžičkách přidáváme solamyl a po kapkách rum. Vlijeme do vymazané, vysypané dortové formy a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 50 minut.
Dort se podává nezdobený - maximálně pocukrovaný. Do těsta se nedávají kypřidla. Je to zase něco jiného, nenáročného a stojí to za zkoušku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)
Reklama
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Mandlový dort

Komentáře

  1. linda klein   29.02.2012 | 14:38 | reagovat | závadný

    Nebyla jsem prihlasena, proto se asi muj dotaz neobjevil ve vypisu novych komentaru. Prosim tedy jeste jednou o upresneni receptu (viz muj prispevek nize). Dekuji.

    1. nnln   29.02.2012 | 15:23 | reagovat | závadný

      Nikdy jsem dort nepekla, ale řekla, bych, že ten solamyl je místo mouky. Ale Jirka určitě prozradí víc :-)

      1. linda klein   01.03.2012 | 10:11 | reagovat | závadný

        To me take napadlo, ale testo bylo dost ridke a to jsem tam ani nedala cele deci rumu. Pri peceni rum probublaval, na povrchu byl dort sama boule. Po vytazeni jsem mela tenkou placku, ktera je na povrchu rozpraskana a vypada jako posypana drobenkou. Nicmene muj zmlsany Francouz dort bez problemu pojida, takze je nejspis vse tak, jak ma byt :-D Jeste dodam, ze jsem pekla v dortove forme o prumeru 26 cm.

        1. recepty73   02.04.2012 | 20:16 | reagovat | závadný

          ...velikost formy byla v pořádku, dort se musí řádně propéct a dopéct, jinak se po vyndání z trouby sráží a splaskne(to je úděl škrobu)..., pokud chcete mít jistotu, že zůstane nafouklý a nadýchaný, vyměňte solamyl za mouku(polohrubou nebo hladkou)...

          1. linda klein   03.04.2012 | 12:41 | reagovat | závadný

            Dekuji za upresneni. Myslim, ze jsem mela dort nechat v troube dele, v tom byl asi ten problem. Mozna jeste jednou vyzkousim s moukou.

  2. Linda Klein   29.02.2012 | 13:17 | reagovat | závadný

    Muzete nekdo potvrdit, zda je recept uplny? Nechybi zde mouka? Vyzkousela jsem a nejsem si jista, zda ma dort takto vypadat a chutnat :-( Ja ho urcite jist nebudu a manzel to pry zkusi ke snidani s kavou. Dekuji za upresneni.

  3. Marie Šindelová   01.03.2009 | 16:49 | reagovat | závadný

    Přesně takto dělám těsto na beránka.Děti ho chtějí sice polít čokoládou,ale my ho máme raději pocukrovaný-tak jak píšete.1*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web