Autor:

Kokosový krémeš

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Tuk 100 g
Moučkový cukr 100 g
Vejce 1 ks
Kakao 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Náplň
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 200 g
Kokos 250 g
Krém
Mléko 1,5 dl
Hrubá mouka 3 lžíce
Máslo 1 ks
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 balení
Čokoláda 1 ks
Kokosový krémeš

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme vidličkou a upečeme. Na vychladlý krémeš natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.

Náplň: bílky s cukrem vyšleháme nad parou, přidáme kokos a promícháme.

Krém: v mléce rozmícháme mouku, žloutky a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo, práškový a vanilkový cukr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2
4.09 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 12x)
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Kokosový krémeš

Komentáře

  1. madzia   18.04.2014 | 16:46 | reagovat | závadný

    No, recept jsem vyzkoušela, ale moc mi nechutnal a chutně ani nevypadal :-$

  2. Julka   10.10.2011 | 13:54 | reagovat | závadný

    Kolac som vyskusala a urobila. Bohuzial, presne ako je uz tu spomenute, kolac je velmi suchy a hnede cesto vobec nezmekne ani po noci v chladnicke. Vyzera krasne, ale ocakavala som od neho nieco viac "jedle".

  3. Týna   13.11.2010 | 16:28 | reagovat | závadný

    Dobrý den,
    dlouho jsem se odhodlávala k tomuto receptu, dneska jsem to zkusila. Začala jsem tím pro mne nejsložitějším - šleháním sněhu nad parou. Přestože jsem po internetu sháněla různé rady, jak dlouho se má šlehat (okolo 20 minut) a jak to poznám, že je sníh našlehaný, nepovedlo se mi to! Jsem velice zklamaná, nevím, jak vypadá našlehaný sníh, mně se začal odlepovat od krajů kastrolu už po sedmi minutách šlehání, tak jsem šlehala ještě dále, sníh nebyl lesklý, spíš mi přišel jak kdyby hrudkovitý, po 15 minutách jsem odstavila sníh a přidala 200 g kokosu - a to už se s tím nedalo dělat vůbec nic. Vmíchávala jsem vařečkou, nespojilo se tu, zkusila jsem šlehačem, to už vůbec ne. Získala jsem drobivou hmotu, která nejde spojit, tak jsem vzala plech, vyložila pečicím papírem a dala do trouby sušit - nevím, jestli to vůbec bude k dalšímu využití....
    Jsem z toho velmi smutná a myslím, že mne to důkladně odradilo od přípravy všech moučníků s vařeným sněhem. Najde se někdo, kdo "polopaticky" krok za krokem vysvětlí?? Nebo mi holt tyto moučníky navždy souzeny nebudou.....

  4. Táňa K.   12.02.2009 | 18:15 | reagovat | závadný

    Tak jsem krémeš včera upekla a dnes jsme ho nakrojili. Dle předpokladu se placka na kokosu při pečení trochu vydula, ale to tyhle vyvalované placky s kypřícím práškem dělají rády, i když těsto před pečením propícháte. Přemohla jsem svou netrpělivost se šleháním sněhu nad parou :-) a povedlo se, všechno pěkně drží. Jediné, co bych mohla vytknout, je to, že i po rozležení je kakaové těsto tvrdé. Trochu jsem si myslela, že se to stane, proto příště opravdu zkusím dát krém rovnou na upečenou náplň a přikryju to druhou samostatně upečenou plackou, jak jsem zmiňovala ve svém předchozím komentáři, aby vlhkost z krému prostoupila do náplně i do horní placky. Nebo po upečení moučníku potřu vrchní placku před nanesením krému nějakou tekutinou (rumem, kávou), aby to dobře navlhlo a pěkně změklo. Jinak chuťově je krémeš lahodný a na řezu velmi hezky vypadá.

  5. Táňa K.   10.02.2009 | 20:34 | reagovat | závadný

    Děkuji za radu, Terezko, už jsem bez obav.:-) Recept vyzkouším a podělím se o zážitek.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web