Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Hodnocení:

Moje:

10 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g ořechová jádra nasekaná
    • 1
      kg višně vypeckované
    • pomerančová šťáva z 1 pomeranče
    • pomerančová kůra z 1 pomeranče
    • 300
      ml bezinková šťáva
    • 500
      g želírovací cukr extra
    • 2
      snítka levandule 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy, bezinkovou šťávu, cukr, levanduli a zbylé višně. Zprudka a za promíchávání vařte 3 minuty. Horké plňte do dobře omytých zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem. Uzavřete, postavte dnem vzhůru a nechte asi 10 minut chladnout. Pak je otočte a nechte zcela vystydnout.

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    24. 6. 2015 21:41

    Prosím Vás- a jaké ořechy jste použili? Děkuji.