Autor:

(nejen) Křenová krkovička

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Plátky krkovičky bez kosti
- silnější
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Pikantní hořčice
: orientální, dijonská... dle chuti
 
Anglická slanina
nebo moravská... pokrájená na plátky, cca
200 g
Jablka
větší, nejlépe kyselejší
2 ks
Křen
čerstvě nastrouhaný, cca
4 lžíce
(nejen) Křenová krkovička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Vepřové, Uzeniny, Z ovoce

Silnější plátky krkovice, prokrojíme a pak teprve naklepeme. Uvnitř prokrojenou kapsu potřeme hořčicí a vložíme do ní plátek slaniny, pak jí opět uzavřeme, osolíme a opepříme, položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Takto pokračujeme s každým plátkem masa. Plátky masa poskládané v pekáčku opět potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem, na ně položíme půlky očištěných jablek, které zakryjeme zbylými plátky slaniny, pekáč nebo mísu zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů doměkka. Dle potřeby poléváme a před vyndáním necháme slaninu krátce dopéct dozlatova bez přikrytí.

Podáváme nejlépe s bramborem.

Pokud chceme, můžeme dát na dno pekáče pokrájené oloupané syrové brambory, na ně položit plátky krkovice... a budeme mít krkovičku pečenou rovnou i s přílohou. Lze podlít i smetanou nebo silným vývarem. Fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: (nejen) Křenová krkovička

Komentáře

  1. Šárka   11.11.2016 | 19:20 | reagovat | závadný

    no perfektní nic jiného bych ani napsat nemohla páč boule za ušima máme ještě te´d :-D

  2. Petr Lichva   17.01.2016 | 19:05 | reagovat | závadný

    Moc dobré. Byla to dobrá zkušenost, nikdo si nestěžoval a talíře zůstaly prázdné.

  3. Kačírková   16.01.2016 | 14:53 | reagovat | závadný

    Děkuji za skvělý oběd, bylo to vynikajicí

  4. Jana   19.08.2015 | 13:30 | reagovat | závadný

    Perfektní. Dlouho jsem si tak nechutnala. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web