(nejen) Křenová krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti - silnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • pikantní hořčice : orientální, dijonská... dle chuti
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská... pokrájená na plátky, cca
    • 2
      ks jablka větší, nejlépe kyselejší
    • 4
      lžíce křen čerstvě nastrouhaný, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Silnější plátky krkovice, prokrojíme a pak teprve naklepeme. Uvnitř prokrojenou kapsu potřeme hořčicí a vložíme do ní plátek slaniny, pak jí opět uzavřeme, osolíme a opepříme, položíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Takto pokračujeme s každým plátkem masa. Plátky masa poskládané v pekáčku opět potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem, na ně položíme půlky očištěných jablek, které zakryjeme zbylými plátky slaniny, pekáč nebo mísu zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů doměkka. Dle potřeby poléváme a před vyndáním necháme slaninu krátce dopéct dozlatova bez přikrytí.
2
Podáváme nejlépe s bramborem.
3
Pokud chceme, můžeme dát na dno pekáče pokrájené oloupané syrové brambory, na ně položit plátky krkovice... a budeme mít krkovičku pečenou rovnou i s přílohou. Lze podlít i smetanou nebo silným vývarem. Fantazii se meze nekladou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    11. 11. 2016 19:20

    no perfektní nic jiného bych ani napsat nemohla páč boule za ušima máme ještě te´d :-D

  • Petr Lichva
    Petr Lichva |

    17. 1. 2016 19:05

    Moc dobré. Byla to dobrá zkušenost, nikdo si nestěžoval a talíře zůstaly prázdné.

  • Kačírková
    Kačírková |

    16. 1. 2016 14:53

    Děkuji za skvělý oběd, bylo to vynikajicí

  • Jana
    Jana |

    19. 8. 2015 13:30

    Perfektní. Dlouho jsem si tak nechutnala. :-)