Autor:

Cizrnový guláš se zeleninou

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Olivový olej 3 lžíce
Cibule
nakrájené nadrobno
2 ks
Česnek
posekaný
6 stroužek
Paprika - sladká 1 lžíce
Rajský protlak 2 lžíce
Pálivá paprika
nakrájená na kostky, bez semen
1 ks
Brambory
velké, oloupané, nakrájené na kostky
4 ks
Mrkev 2 ks
Celer
nakrájený na kostky
1/4 ks
Drcený kmín 1 lžička
Cizrna
vařená nebo konzervovaná
400 g
Majoránka 1 lžíce
Zeleninový vývar 500 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Zelená nať
na ozdobu, libeček, majoránka, petrželka
 
Cizrnový guláš se zeleninou

Postup přípravy:

V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu.
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, brambory, pálivou papričku, kmín, osolíme a opepříme a dusíme pod poklicí asi deset minut.
K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě dalších 10-15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
Podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe s černým chlebem, a jednotlivé porce zdobíme lístky čerstvé majoránky nebo petržele či libečku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Cizrnový guláš se zeleninou

Komentáře

  1. Jitka   23.11.2013 | 16:15 | reagovat |

    Vyzkoušeno a chutnalo mi. Určitě udělám znovu.

  2. sarka rudlova   24.01.2012 | 14:39 | reagovat |

    Nedávala jsem celer a místo protlaku jsem dala domácí zavařené lečo, bylo to super.

  3. pippiva   14.12.2011 | 15:11 | reagovat |

    Delam velmi casto, chutna i detem. Samozrejme bez palive papricky... :-P

  4. pippiva   05.03.2011 | 12:11 | reagovat |

    Jen jsem vynechala tu palivou papriku a dala normalni,dobrutka!

  5. Radka Zálabová   27.01.2008 | 16:18 | reagovat |

    Cizrna je dost dobrá věc , vždy trochu přidám do jakéhokoliv zeleninového salát , anebo ji zobu samotnou jako buráky!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web