(nejen) Kapří řízky se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kapří filety s kůží , 4 X 200g
    • sůl
    • 150
      g mrkev
    • 100
      g celer - nastrouhaný
    • 1
      stroužek česnek - není nutný
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g tavený sýr
    • 1
      lžíce petrželka
    • sardelová pasta dle chuti
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a necháme odležet.
2
Na másle orestujeme jemně nastrouhanou mrkev a celer, pak přidáme česnek a necháme vychladnout. Zeleninu dáme do misky, přidáme sýr, petrželku a sardelovou pastu dle chuti (můžeme vynechat, pokud ji nemáme rádi). Vše dobře promícháme, případně dosolíme, ale pasta je slaná, tak pozor!
3
Do kapes v řízcích rozdělíme připravenou směs, poté obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Na talíři můžeme pokapat citronovou šťávou.

Komentáře k receptu

  • Jan Frič
    Jan Frič |

    25. 3. 2016 17:11

    Bylo to výborné, jen jsem musel zeleninu spojit lučinou, protože poslední sýr padl dopoledne do pomazánky.

  • Lenka
    Lenka |

    24. 8. 2015 09:18

    To nebylo jídlo, ale potěcha pro chuťové pohárky. Děkuji autorovi, jistě je velký gurmán.

  • Olexová K.
    Olexová K. |

    25. 2. 2014 10:54

    Kapřika jsem dělala včera a byl to opravdu skvělý oběd.

  • Martina
    Martina |

    8. 11. 2012 17:48

    Tak toto vypadá hodně dobře, tisknu si a brzo zkusím, třeba bude změna i na Vánoce. :-\ :-)