(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso nebo hovězí - dva větší plátky z krkovice, plece... cca
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská... a můžou být i plátky uzené krkovice... , cca
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      ks paprika klidně i barevná, dle velikosti, cca 3 -
    • 2
      ks vařená vejce - oloupaná
    • mletá sladká paprika nebo pálivá, dle chuti
    • sůl
    • vývar dle potřeby
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Silnější dva plátky masa si opatrně rozklepeme do větších plátů, které osolíme a posypeme paprikou. Na ně si dáme jeden nebo dva plátky uzeniny a do každého po jednom vejci, které jsme nasunuli do odkrojené papriky. Pak pláty pevně zabalíme, zpevníme provázkem, aby se nám při pečení nerozmotaly, a posadíme do vymazané mísy, ve které máme již pokrájené očištěné zbylé papriky, cibuli, česnek. Závitky poklademe slaninou, aby se nám při pečení nevysoušely a pokud nám nějaká zbude, přidáme ji k zelenině, vše podlijeme vývarem a pečeme dle druhu masa 60-100 minut: doměkka za občasného podlití dle potřeby. Ke konci z masa sundáme plátky slaniny, sejmeme provázky, slaninu vrátíme na závitky, zeleninovou omáčku zahustíme troškou jíšky či hladké mouky, provaříme, vrátíme závitky zpět do omáčky a dopečeme je krátce do barvy.
2
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, bramborovými noky...
3
Pro čtyři strávníky postačí dva závitky, jelikož je podáváme přepůlené. Jeden závitek spořádá pouze opravdu velký jedlík.
4
Pokud máme rádi houby, můžeme je přidat pod závitky k paprikám. Výborná obměna.

Komentáře k receptu

  • R R
    R R |

    31. 10. 2016 17:57

    |Trochu pracnější, ale výtečné a omáčka ze zeleniny byla uplně skvělá.