Tvarohový koláč s jahodami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g tvaroh
    • 60
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks citron
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 200
      g krupice
    • tuk
    • 600
      g jahody
    • 1
      balíček červená želatina
    • 3
      lžíce pistácie sekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Oddělíme vejce. Do krému vmícháme žloutky s pudinkem a citronovou šťávou. Přidáme prosátou krupičku a zapracujeme ji do těsta. Našleháme sníh z bílků a lehce jej vmícháme do těsta. Troubu rozpálíme na 175 °C. Koláčovou formu (o průměru 26 cm) vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní tvarohové těsto a povrch uhladíme. Pečeme asi 45 minut.
2
Hotový koláč necháme ve formě vychladnout. Očistíme a rozpůlíme jahody. Vyrovnáme je na koláč a přelijeme želatinou. Nakonec posypeme pistáciemi.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radek
    Radek |

    9. 4. 2012 12:17

    Hm ttak jsem si upekl tento koláč, a používám jej jako létající talíř, ke krupice asi opravdu jen 20 dk. je to jinak jako guma, škoda, tak jsem se těšil. :-(

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    3. 6. 2009 14:40

    Nemá být té krupičky 20 gramů? Těch 200 je moc.

  • Barbara Aran
    Barbara Aran |

    19. 6. 2004 18:57

    Jste si jista, ze krupicky ma byt 200 gramu? Kolac je tvrdy jako kamen!