Autor:

Tvarohový koláč s citronem

Obtížné
Těsto
Hladká mouka 250 g
Máslo 125 g
Sůl  špetka
Cukr 40 g
Žloutek 1 ks
Náplň
Citron 2 ks
Vejce
Tučný tvaroh 750 g
Zakysaná smetana 250 g
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Škrobová moučka 50 g
Tvarohový koláč s citronem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněteme, dle potřeby přidáme 1-2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a přibližně na hodinu uložíme do chladna.

Mezitím připravíme náplň. V horké vodě omyjeme a okartáčujeme citrony a osušíme je. Kůru z nich nastrouháme a vymačkáme šťávu. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vychlazené těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Okraje zvedneme do výše asi 3 centimetrů. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky.

Tvaroh promícháme s citronovou kůrou a šťávou, zakys. smetanou a vmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr.Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozložíme jej na tvarohový krém. Přisypeme škrobovou moučku a opatrně promícháme. Tvarohovou masu naneseme na těsto a povrch urovnáme.

<BR>Tvarohový koláč pečeme v horké troubě 50-60 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme. Ozdobíme šlehačkou a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.65 19 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 19x)
Reklama
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový koláč s citronem

Komentáře

  1. michal   17.06.2016 | 20:57 | reagovat | závadný

    Ahoj, recept jsem jeste nezkousel, ale dost me mrzi, kdyz nekde neuvede na kolik stupnu se ma dany pokrm pripravovat a jako vrchol napsat, ze kolac peceme v horke troube??? No to snad dotycna/y nemuze myslet vazne. Opravdu? Urcite se nema pect v poradne vychladle? O:-)

  2. petronyla   16.01.2016 | 17:01 | reagovat | závadný

    Místo citronu jsem použila pomeranče, místo škrobové moučky vanilkový puding... koláč byl výborný. V mé horkovzdušné troubě upečený asi za 45 minut.

  3. Jarmila   22.11.2014 | 20:49 | reagovat | závadný

    Je výborný!!!! Pekla jsem.

  4. Jana   04.05.2013 | 12:32 | reagovat | závadný

    Vzhledově vypadá moc dobře a krásně voní. Večer ho ochutnáme :)

  5. zuzka-Kolín   23.03.2013 | 11:57 | reagovat | závadný

    Dobrý den, recept je asi na větší formu. Tak jsem nedala zakysanou smetanu. Příště asi spíš vynechám jeden tvaroh. Neměla jsem ani škrob, tak jsem dala puding, ale banánový (vanilka nebyla). Jsem tedy zvědavá. V horkovzdušné troubě po 40 min zhnědlo. Příště asi jen na 125°C. Teď ještě 5 minut dopíkám na 100°C a nechám vychladnout v teplé troubě. Dnes tedy není výstavní, ale těším se na ochutnání. :-\

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web