Autor:

Kremeše s pudinkovým krémem

Střední
Ingredience
Listové těsto
(např. ve 400 g balení mraženého listového těsta Nowaco jsou 3 plátky)
10 plátek
Mléko 2 dl
Vanilkový pudink 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr krupice 2,5 lžíce
Máslo 90 g
Hnědý rum 2 lžíce
Kremeše s pudinkovým krémem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme krém: z mléka, krupicového a vanilkového cukru a vanilkového pudinku uděláme hustší pudink, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo a po částech ho vmícháme do vychladlého pudinku. Nakonec přidáme rum. Těsto po upečení rozřízneme na poloviny, na spodní díl nastříkáme cukrářským sáčkem krém, přiklopíme horním dílem a posypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Olejová bublanina s meruňkami 5 skvělých dezertů bez vážení Články z

Komentáře k receptu: Kremeše s pudinkovým krémem

Komentáře

  1. recepty73   16.02.2012 | 18:44 | reagovat |

    ...listové těsto - 10 plátek??? ... jinak výborné :-P

  2. Pája S   04.02.2010 | 12:15 | reagovat |

    Zkoušela jsem i naplnit oba pláty těsta krémem před upečením a taky skvělé i když ne tak nadýchané.Dala jsem méně másla do krému.Doporučuji zkusit citronový puding a nebo mandlový.:-)

  3. Klára Keselyova   09.08.2009 | 20:26 | reagovat |

    Ja to robím tak, že upečiem oba pláty. Pečiem ich na krémešovom plechu, odkial ich ľahko zošupnem, alebo na hlbokom plechu, ale na obrátenej strane. Po upečení jeden plát naplním, druhý pokrájam a pekne rozložím na plnku a podľa kociek krájam na rezy. Nech sa vydarí. Klára

  4. Pája S   09.08.2009 | 17:57 | reagovat |

    Evo,samozřejmě, že se rozkrojí jeden obdélníček až po upečení,ono by šlo dost těžko rozkrojit rozválené listové těsto před upečením.:-)Pečeme listové těsto na vysokou teplotu,tak správně listuje.Teplota 200-230°C dle trouby i víc.Hlídat a neotvírat troubu!!Ať se podaří.Jsou výborné.:-)Jde to udělat i tak ,že jeden plát těsta upečeme v celku(propíchat vidličkou) a druhý nařežeme na obdélníčky.Upečený plát po vychladnutí natřeme krémem a navrch naklademe obdélníčky.;-)

  5. Eva K.   09.08.2009 | 14:06 | reagovat |

    Dobrý den, ráda bych tyto Kremeše udělala, jen se raději zeptám na kolik listové těsto pečete?? A obdelníčky se rozkrojí na horní a spodní díl až po dopečení?? Moc děkuji za odpověď ;)

      1. Eliška .K   20.03.2011 | 18:41 | reagovat |

        trochu jsem to popletla nevyzkoušela :-\

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web