Zapékaná zelenina se sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rajčata
    • 3
      ks paprika -barevné(trikolora)
    • 1
      ks lilek
    • 4
      ks pórek -slabý
    • 1
      ks cuketa -mladá,menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pažitka
    • 1
      ks bazalka
    • 1
      snítka estragon
    • 5
      lžíce olivový olej
    • sůl a pepř
    • 2
      ks feferonky -nemusí být
    • sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut vypotit, otřeme. Omytou cuketu pokrájíme na plátky, cibuli a pórek na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme studenou, oloupeme a pokrájíme na plátky. Papriky a feferonky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Česnek rozetřeme.
2
Cibuli a rozetřený česnek podusíme 2 minuty na oleji, odstavíme a přidáme plátky lilku a zbylou zeleninu, osolíme, opepříme a promícháme. Směs rozložíme do zapékací mísy a v rozehřáté troubě na 180°C zapečeme asi 25 minut. Pak do zeleniny vmícháme nasekané bylinky a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ještě chvíli zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
3
Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k pečené rybě nebo grilovanému masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    11. 2. 2017 22:26

    Skvělé, chutné, při volbě kvalitního sýra si dejte záležet, ale nemyslete si že to nejdražší musí být top. I mozzarella dělá divy a osvědčila se mi s bylinkama maximálně.

  • Matějíčková
    Matějíčková |

    26. 8. 2016 16:44

    Velmi chutná. Dá se jíst i samotná.

  • Káťa
    Káťa |

    25. 7. 2016 14:13

    Na zapekané zelenině ujíždíme dva až tři krát do týdne a děláme jí v grilu s víkem <:-) <3 :-)) :-D :-P

  • Jitka
    Jitka |

    31. 3. 2016 15:52

    Je to boží :-* nevím co napsat jinýho protože fakt je

  • Galinka
    Galinka |

    11. 1. 2016 13:57

    Senzace, rychle a zdrave.

  • Daniela
    Daniela |

    8. 6. 2015 11:22

    Vyzkoušeno už několikrát, je to vynikající a také variabilní a zdravé.

  • KaRa
    KaRa |

    26. 4. 2015 17:17

    Naprosto luxusní!!! Měli jsme včera místo chleba a hořčice ke špekáčkům a jen se po ní zaprášilo. Všichni se rozplývali blahem... ;-) Děkuji! :-*

  • Dája
    Dája |

    21. 8. 2014 10:39

    Ohromně jsme si pochutnali,doporučuji.

  • Bara
    Bara |

    16. 3. 2014 09:14

    Výborné!!!! dělám to každý víkend celé léto, někdy to dusím a přidám kečup a podávám s těstovinami! :-*

  • Věra Kolibárová
    Věra Kolibárová |

    15. 9. 2011 10:42

    U nás zeleninu jíme všichni a rádi. Lilek vypotit nenechávám a dávám ho rovnou k ostatní zelenině. Takto připravuji zeleninu často, výborná jak s mozzarelou tak i nivou nebo i bez sýru.

  • Jarošková
    Jarošková |

    26. 7. 2011 22:10

    Chutnala velmi dobře i bez estragonu. Super večeře z jednoho pekáče. Dokonce ji jedl i náš syn, který zeleninu skoro nevezme do pusy. Sypala jsem Goudou a to docela bohatě ;-) :-) .

  • Kludská Vanda
    Kludská Vanda |

    8. 6. 2011 18:37

    Velká dobrota, kořenila jsem Adžikou a doporučuji vyzkoušet se strouhaným balkánem, dělat jí budu často je vynikající!

  • pippiva
    pippiva |

    19. 5. 2011 13:16

    ...krajela jsem na kosticky, pridala jsem sezamova seminka a posypala parmezanem.

  • pippiva
    pippiva |

    18. 5. 2011 23:32

    Jednoducha a rychla vecere, pocenim lilku a loupanim rajcat jsem se nezdrzovala. Estragon a feferonky jsem vynechala. ;-)