Kmínový chlebík

Hodnocení:

Moje:

240 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 320
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout na mřížce zabalený do utěrky.
2
Těsto na chlebík lze při zadělávání doplnit i osmaženou cibulkou. Hladkou mouku pšeničnou chlebovou lze bez problémů zaměnit za klasickou mouku hladkou. Chléb je výborný i s ní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Beruškaraduška
    Beruškaraduška |

    30. 1. 2013 11:09

    Chleba je výborný, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla ;-)

  • JAmedvěd
    JAmedvěd |

    12. 1. 2012 18:01

    nevěřil jsem komentářům a říkal jsem si, že to lidi přehánějí. Chleba jsem upekl a zachránil doma pekárnu. Manželka ji chtěla vyhodit, že to neudělá debrej chleba - tento jsme snědli na večeři celej a řadím ho mezi nejlepší které jsem měl. Díky :-) O:-)

  • posada
    posada |

    12. 4. 2011 07:36

    Mám domácí pekárnu ETA Delicca pár týdnů a nemůžu stále přijít na správnou kombinaci surovin , aby chleba hlavně držel a nesypal se, nebo aby nebyl lepivý uprostřed. Zkusil jsem proto ten Váš recept a konečně se povedl ;-) . Akorát jsem místo jablečného octu použil obyčejný a místo pšeničné chlebové mouky jsem použil hladkou. Pekárna měla program Klasik, malý a tmavá kůrka .Chleba je také moc výborný, jak konzistencí tak i chutí. Děkuji za tip a dávám za 1. 8-)

  • elldarka
    elldarka |

    20. 1. 2011 11:50

    Občas udělám, obyčejný, dobrý...

  • Hana Eismanová
    Hana Eismanová |

    28. 4. 2010 17:49

    My ho pečeme asi dva roky a ještě nám nepřestal chutnat. Vydrží dlouho měkký. Dávám 1

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    7. 5. 2009 17:21

    Paní Valentinko, těsto vyndejte hned po skončení hnětení, vytvarujte bochník a nechte kynout asi 2 hod. na plechu. Pak upečte. Lépe se s těstem pracuje před vykynutím, po vykynutí se dost lepí. Držím palce.

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    17. 4. 2009 09:23

    Včera jsem upekla a dnes již není...je výborný. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem nahradila klasickou bílou...pekla jsem v Clatronic-program normal-tmavá kůrka. Dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také..pak písnu jak to dopadlo .-) Láká mne mít tvar klasického bochánku.

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    17. 4. 2009 09:21

    Včera jsem upekla a dnes již není...je výborný. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem nahradila klasickou bílou...pekla jsem v Clatronic-program normal-tmavá kůrka. Dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také..pak písnu jak to dopadlo .-) Láká mne mít tvar klasického bochánku.

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    17. 4. 2009 08:55

    Včera jsem upekla a mile mne překvapil...je naprosto výtečný. Neměla jsem mouku pšeničnou chlebovou, tak jsem nahradila klasickou hladkou. pekla jsem v pekárně Clatronick - program normal - tmavá kůrka. Souhlasím, že by mněl být tento recept v TOP 10...dávám za jedna a do oblíbených. Jinak paní Jano s tou troubou to vyzkouším také, ...pak písnu jak to dopadlo .-)

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    7. 3. 2009 11:59

    Trošku jsem si naběhla. Zkusila jsem těsto po zadělání v pekárně vyndat a upéct v troubě. Před pečením jsem potřela slanou vodou. Pekla jsem na 180 asi 45 min. Moje rodina už jiný nechce, takže jsem si experimentama přidělala práci :-). Ale můžu doporučit je opravdu vynikající.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    3. 2. 2009 22:01

    Pro klima klima: kvásek kupuji sušený v DM drogerii. Půl sáčku rozdělám ve 100 ml vlažné vody a naleji do pekárny. Doplním vodu do 320 ml a díle postupiji dle návodu. Sušeního droždí dávám jen půl lžičky. Jiný chléb už skoro nepeču, tenhle je opravdu výborný a všem nám chutná.

  • klima klima
    klima klima |

    8. 11. 2008 18:42

    Já tento chlebík dělám několik let, jen se mi pořád zdálo málo vody (mám Etu Harmony) a tak jsem postupně skončila při stejném poměru ostatních ingrediencí na 400 ml vody a 1/3 kostky droždí a je akorát. Peču na celozrnný program. Nedávno jsem do něj začala přidávat trochu sušeného česneku (semínka dávám dle chuti) a zdá se mi ještě lepší.Taky jsem si vyzkoušela, že vykynutí velmi závisí na množství cukru, stačí ubrat jen trochu a už tak nevyskočí. Jestli se objeví Jana, prosím, ať napíše, jak to dělá s tím kváskem, mně to nějak nešlo.

  • Renata Havlova
    Renata Havlova |

    28. 10. 2008 16:06

    chleba je výborný, poprvé jsem zkoušela s 8g čerstvým droždím a pak dle receptu se suchým. Oba se povedli na výbornou. Dávám za 1.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    6. 10. 2008 21:40

    Chleba jsem upekla přesně podle návodu a byl moc dobrý. Jelikož jsem zvyklá péct chleba se sušených chlebovým kváskem, upekla jsem ho potom i s kváskem a ten už nemá chybu. Dávám 1.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 10. 2008 09:02

    Jani, nebojte, každá pekárna prodávaná v ČR má mít český návod.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    4. 10. 2008 19:28

    Velice mne zaujal,tento recept.Pekánu ještě nemám,ale mám v úmyslu si ji pořídit,jen se trochu bojím těch programů Basic-Klasik Vega-Clatronic... je k tomu i nějaký český návod?Jinak z toho asi budu jelen!

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    29. 9. 2008 20:57

    musim dat za jedna, chleba je dobry a recept si zaslouzi postup v TOP zebricku

  • Ivana Nováčková
    Ivana Nováčková |

    27. 9. 2008 12:21

    Recept na tento chlebík je zde už asi stálicí. Ani se nedivím, je opravdu velice chutný. Po vyzkoušení tento týden si jej přidávám k domácí pekárně (DOMO) k těm nejoblíbenějším.Řadím už se ke "zkušenějším" pekařkám, ale tohoto receptu se nemusejí obávat ani začátečníci 8-)

  • leňulínek
    leňulínek |

    5. 7. 2008 21:41

    Místo olivového oleje jsem dala normální rostlinný a chlebík se povedl. Byl vynikající. Za recept děkuji a dávám 1 * Pekla jsem v pekárně Eta Harmony na základní program, velikost II., propečení střední...

  • Liška
    Liška |

    25. 4. 2008 21:49

    Opravdu vynikající, chutnal celé rodině...příjemná změna po všech "semínkáčcích" a "celozrňáčcích". Doporučuji vyzkoušet!

  • Jana
    Jana |

    29. 2. 2008 21:10

    Tento chlebík považujem za najlepší,aj keď si ho prilepšujem ešte 1 nastrúhaným zemiakom,pridávam slnečnicové jadierka,sezamové a ľanové semienka a drtené pšeničné klíčky(sušené).Po upečení ho dopekám ešte asi 15 minút,ale to čakanie stojí za to.Mňamušky,je fantastický!!!!!!!!Samozrejme za 1!!!!!!!!!!!

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    28. 1. 2008 12:39

    Chlebík se mi povedl a byl moc dobrý, takový obyčejný chleba...dávám 1

  • Bohumila Pavelková
    Bohumila Pavelková |

    15. 1. 2008 09:56

    Tento chléb je opravdu moc dobrý,chutnal celé rodině.všem doporučuji.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    28. 12. 2007 15:03

    Ježíšek mi naježil pekárnu a tak jsem hned druhý den zvolila tento recept jako svou prvotinu (dříve jsem pekla doma dalamánky, takže mouky byly v zásobě). No a výsledek byl mňam, hodnotím za 1. Příště dám jen jiný olej, rodině nevadí, ale mě olivový moc nevoní a měla jsem pořád pocit, že ho cítím. Schválně jsem kousek chleba uchránila až do dneška (3. den po upečení) a ještě dnes byl moc dobrý.

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    20. 11. 2007 06:44

    Hodnocení 1 si tento chlebík zaslouží.Povedl se a byl moc dobrý.Další recepty p.Bednářové budu i nadále zkoušet,protože se mi zatím všechny pěkně povedly.Pekárnu mám jen chvíli,takže zkouším co se dá všechno v této pekárně upéct.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 10. 2007 09:03

    Šárko nejlepší je Eta Harmony mám ji já i spousta známích má největší pečící výkon a je to česká značka

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    12. 9. 2007 15:20

    Tenhle chleba je vynikající! Hlavně mi vyhovuje, že je tu pšeničná mouka napůl s žitnou. Teď jsem si objednala mouky z mlýnu Korunka, tak se těším na "novou chlebovou dimenzi"...Ztím peču jen z hladké obyčejné a žitnou seženu pouze celozrnnou.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 1. 2007 13:53

    Šárko, mrkněte na stránku www.pekarny.unas.cz a určitě si vyberete:-))

  • Šárka
    Šárka |

    11. 1. 2007 10:09

    Paní Bednářová,čtu samou chválu na Vaše recepty v domásí pekárně.Ráda bych Vás požádala o radu,uvažuji,že si pekárnu pořídím, ale nevím,jaká značka je nejlepší.Můžete mi prosím Vy a nebo někdo jiný, poradit?Děkuji Šárka

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    5. 1. 2007 10:03

    Přidávám ještě lžíci pšeničných otrub a vody dávám 325 ml. Kmín konbinuji celý a drcený. Peču v pekárně Moulinex home bread inox.

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    16. 11. 2006 17:16

    Musím se přidat, ke kolegyni Maruš, také jsem si vybrala tento chlebík jako prvotinu a je výborný. Nemá chybu.

  • Danuše Bednářová
    Danuše Bednářová |

    8. 9. 2006 14:44

    To je skvělé. Jsem moc ráda, že se vám napoprvé podařil a hlavně že chutnal. Přeji hodně úspěchů i při pokračování.

  • Maruš
    Maruš |

    8. 9. 2006 14:16

    Paní Bednářová,tento Váš recept jsem si vybrala jako premiéru,do mé nové pekárny.Použila jsem hladkou mouku klasickou a žitnou chlebovou.Chlebík se moc vydařil,je vynikající.Co mám ještě dodat,nestačil ani vychladnout a je snězený.Děkuji za recept.Budu pokračovat ve zkoušení dalších receptíků.