Kmínový chlebík

240 minut PT0H240M
Snadné
Ingredience
Voda 320 ml
Olivový olej 2 lžíce
Jablečný ocet 1 lžíce
Pšeničná chlebová mouka 250 g
Žitná chlebová mouka 250 g
Kmín 2 lžička
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička
Droždí 1 lžička
Kmínový chlebík

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení vyjmeme z nádoby a necháme vychladnout na mřížce zabalený do utěrky.

Těsto na chlebík lze při zadělávání doplnit i osmaženou cibulkou. Hladkou mouku pšeničnou chlebovou lze bez problémů zaměnit za klasickou mouku hladkou. Chléb je výborný i s ní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.68 31 5 1
Reklama
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Kmínový chlebík

Komentáře

  1. Beruškaraduška   30.01.2013 | 11:09 | reagovat |

    Chleba je výborný, jeden z nejlepších co jsem kdy pekla ;-)

  2. JAmedvěd   12.01.2012 | 18:01 | reagovat |

    nevěřil jsem komentářům a říkal jsem si, že to lidi přehánějí. Chleba jsem upekl a zachránil doma pekárnu. Manželka ji chtěla vyhodit, že to neudělá debrej chleba - tento jsme snědli na večeři celej a řadím ho mezi nejlepší které jsem měl. Díky :-) O:-)

  3. posada   12.04.2011 | 7:36 | reagovat |

    Mám domácí pekárnu ETA Delicca pár týdnů a nemůžu stále přijít na správnou kombinaci surovin , aby chleba hlavně držel a nesypal se, nebo aby nebyl lepivý uprostřed. Zkusil jsem proto ten Váš recept a konečně se povedl ;-) . Akorát jsem místo jablečného octu použil obyčejný a místo pšeničné chlebové mouky jsem použil hladkou. Pekárna měla program Klasik, malý a tmavá kůrka .Chleba je také moc výborný, jak konzistencí tak i chutí. Děkuji za tip a dávám za 1. 8-)

  4. elldarka   20.01.2011 | 11:50 | reagovat |

    Občas udělám, obyčejný, dobrý...

  5. Hana Eismanová   28.04.2010 | 17:49 | reagovat |

    My ho pečeme asi dva roky a ještě nám nepřestal chutnat. Vydrží dlouho měkký. Dávám 1

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web