Cuketový kotlík

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa Střední
    • 300
      g salám Český nebo Gothaj
    • 3
      ks paprika
    • 5
      ks rajčata
    • 1
      cibule
    • česnek
    • rama
    • kečup - jemný
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce. Přidáme proužky papriky, plátky rajčat, kolečka cibule, rozmačkaný česnek, salám na kostičky, kousek ramy a mírně podlijeme. Dusíme do měkka.
2
Nakonec přidáme podle chuti kečup - raději více a tymián. Necháme přejít var. Můžeme přisolit.
3
<BR>Podáváme s česnekovými topinkami nebo s chlebem. Ti, co mají rádi lečo, si jistě pochutnají. Výborná lehká a rychlá večeře.
Zařazení: Zdravě i chutně
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hikle
    hikle |

    15. 8. 2012 08:15

    Měli jsme ho včera, nebyl špatný, ale výborné taky ne. Něco mezi polévkou a gulášem.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 2. 2008 19:14

    Jedlo bolo výborné, zase niečo iné z cukety. Chutilo veľmi, Janka díky.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    22. 8. 2007 12:10

    Já cuketu loupu pokud je velká (je to lepší), malou ne, vnitřek nevydlabávám. Jinak zeleninu dusím na oleji a taky přidávám bazalku a dávám i salám.

  • Jarka Turková
    Jarka Turková |

    22. 7. 2006 14:08

    Dobré odpoledne, asi jsem trdlo i přes svůj lehce pokročilý věk - proč se má ta cuketa loupat a hlavně dlabat? Jinak jdu na to - vše kromě salámu mám doma - a ten stejně nemusím. A rozhodně přebytek zmrazím (pokud nějaký bude) :-).Komukoliv díky za info.j.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    22. 7. 2006 13:10

    Tady v Anglii se to prodava v plechovkach pod nazvem Ratatoulle. Ja si to vetsinou ohrivam a jim s ryzi. Moje tchyne to vetsinou pouziva pod maso na gril.

  • Pavla Vondrušková
    Pavla Vondrušková |

    21. 7. 2006 14:34

    není to špatné, ale přidala bych tam brambory, klidně i kdvěták a udělala bych guláš( tedy zeleninový guláš).

  • Elena
    Elena |

    20. 7. 2006 11:30

    Dá se to i zamrazit!

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    14. 7. 2005 15:08

    Díky za výborný nápad se zavářením! Pokud bude hodně cuket, určitě zavaříme. O bazalce v kotlíku jsem už slyšela, ale ještě jsem to s ní nevyzkoušela.

  • Alena Vrátníková MUDr.
    Alena Vrátníková MUDr. |

    14. 7. 2005 13:55

    Dobrý den, znám podobný recept, bez salámu , ale s bazalkou. Pracovní postup obdobný, konzumace také. V případě, že je nadúroda cuket, vyrábím větší množství a zavařuji v malých skleničkách. V zimě jako když najdeš!