Vepřový kotlík s fazolemi

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      lžíce řepkový olej
    • 1
      ks cibule veliká, případně 2 meší
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý čerstvě namletý
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks bobkový list
    • 400
      g fazole v tomatové omáčce
    • 400
      g vepřová plec eventuelně kotleta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte dohněda.
2
Potom vmíchejte na kolečka nakrájenou mrkev, bobkové listy, zalijte troškou vody a duste na menším plameni doměkka, asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte. Nakonec přidejte fazole v rajčatové omáčce a povařte ještě 5 minut.
3
Podávejte s chlebem nebo s bramborami.
4
Vepřové maso vybírejte co možná nejlibovější, třeba plec poslouží dobře. Nebojte se, takovou tu pravou "tučnou" chuť dodá poctivá slanina. Bílé fazole pak můžete v receptu nahradit i nakládanou cizrnou a čerstvými rajčaty.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • inuska.ina
    inuska.ina |

    13. 5. 2015 08:16

    Jen barbar by dusil kotlety,natož panenku,do tohohle se nejlépe hodí plec

  • Pajinka94
    Pajinka94 |

    12. 3. 2015 20:43

    Vařila jsem s bramborami k obědu a uvidíme, jak bude chutnat. Nicméně při mém ochutnávání si myslím, že se povedlo. Snadné, rychlé a chutné :-)