Cuketový makovec

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek cuketa nastrouhaná
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 2.5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Dáme ji do mísy a přidáme žloutky, cukr, olej, mletý mák a promícháme. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou.
2
Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a středně husté těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3
Ve středně vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40 minut.
4
Vychladlý moučník můžeme polít čokoládovou polevou nebo ho rozkrojit a potřít zavařeninou a opět díly spojit. Dobré je také místo mletého máku použít mletý kokos nebo strouhané ořechy.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    18. 8. 2016 12:36

    Makovec je výborný, vláčný. Doporučuji a dávám 1.

  • Petra
    Petra |

    11. 10. 2015 13:31

    Vyborna, rychla buchta. Pekla jsem na 180C asi 25 min. Ale nemela jsem buchtu moc vysokou, to by jinak asi chtelo pect dele.... Dala jsem mene cukru. Polohrubou mouku nahradila spaldovou s pohankovou a pridala jsem nasekane vlasske orechy a je to moc dobre!

  • Novackamary
    Novackamary |

    9. 8. 2014 11:39

    S kokosem byla buchta výborná !!! Dneska zkouším s mákem..už je v troubě a voní opět krásně ;-)

  • Novackamary
    Novackamary |

    7. 8. 2014 19:49

    Vyzkoušela jsem s kokosem místo máku, ještě je sice v troubě a peče se 8-) , ale podle vůně to bude mňamka :-) 8-)

  • vlak01
    vlak01 |

    23. 8. 2013 15:17

    Nejsem žádný kuchař, ale zvádnu :-) l jsem to dobře a hlavně to bylo dobré.

  • Radka
    Radka |

    18. 8. 2013 15:52

    Dnes jsem vyzkoušela, a recept je bezvadný :-) jen jsem to s naší troubou měla upečeno za 25 minut a taky jsem zapomněla přidat skořici, ale i tak je buchta krásně měkká, vláčná a dobrá :-)

  • Hanka01
    Hanka01 |

    17. 10. 2012 13:19

    Koláč je velmi jednoduchý, nenáročný na čas a výborný. S polevou ze zakysané smetany a čokolády neměl chybu.

  • mmaarrccii
    mmaarrccii |

    6. 9. 2012 17:03

    Dobré to bylo:-) Fajn varianta jak z cukety upéct něco jiného než klasiku. Byl po upečení hezky vláčný, tak jsem zkusila nechat bez polevy, ale neprošlo to... poleva (v našem případě klasická kakaová) tam prý prostě být musí :-)

  • Vladka153
    Vladka153 |

    28. 8. 2012 18:38

    Vynikajici

  • Jurda64
    Jurda64 |

    28. 8. 2012 18:38

    Dobrý :-(

  • Dana143
    Dana143 |

    28. 8. 2012 18:38

    Dobrý :-)

  • Věra Ol
    Věra Ol |

    27. 7. 2012 16:54

    Minulý týden jsem zkoušela variantu s mákem a teď mám v troubě variantu s kokosem. Buchta je výborná! 8-)

  • iMeggie
    iMeggie |

    31. 7. 2011 14:01

    Opravdu skvělá,vláčná a není ani zbytečně moc sladká.Přítel trval na čoko polevě takže co dům dal-1/2 hořké čokolády a ledové kaštany na pánvi roztopit s trochou 100% tuku a nakonec jsem vmíchala 1/2 kelímku zakysané smetany.Poleva dopadla dobře a ve spojení s buchtou jedinečné.Přidávám i foto protože tahle buchta si ho zaslouží. :-)

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    21. 8. 2007 19:58

    Dnes jsem pekla už po několikáté. Je vážně jedinečný!!!

  • ELA .
    ELA . |

    20. 8. 2007 09:13

    nadýchaný, voňavý, vláčný, apotvrzuji komentář níže - rozhodně "dlouho nevydrží" ;o)). prostě 1***

  • Jana Medunová
    Jana Medunová |

    15. 10. 2006 16:30

    Supr,píšu si recept mezi oblíbené moučníky.Peču jak makovec,tak cuketové buchty,ale tahle kombinmace je vynikající.Snědli jsme to jen tak bez polevy a bez pocukrování.Dávám 1***

  • Věra
    Věra |

    26. 7. 2006 09:11

    Andreo zkus příště, pokud budeš ještě péci cuketu přiměřeně vymačkat a nedávat do těsta šťávu z cukety.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 7. 2006 08:42

    Dneska nám do práce donesla ochutnat kolegyně a musím říct, že byl vynikající!! Opravdu - vláčný, voňavý s polevou nahoře - pochutnáníčko! Určitě jej taky brzo udělám :o) Myslím si, že jestli někdo měl makovec sražený, moc mokrý, tak je to špatným pečením - je zapotřebí péct raději v mírněji vyhřáté troubě zvolna - tak, jak je uvedeno v receptu.

  • Andrea
    Andrea |

    10. 7. 2006 08:47

    Tak ten můj výrobek byl pro změnu zase dost vlhký a hutný, až se to lepilo na patro. Sice se to snědlo ale do oblíbených rozhodně neřadím.

  • dana
    dana |

    7. 11. 2005 21:42

    Vyzkoušeno - dobré, ale ten můj "výrobek" byl trochu sušší. To makovec podle podobného receptu, co je tady, dělá se s bramborami, se mi zdá mnohem vláčnější. Ale je to asi věc chuti a názoru.

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    18. 10. 2005 13:05

    Naozaj super. Kazdym dnom je lepsi a lepsi, len tak dlho zase nevydrzi :-).

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    13. 10. 2005 18:48

    Vyzkoušela jsem a je vynikající. Dávám za jedna. Marmeládu jsem natřela navrch a polila čokoládovou polevou. Miluju mák a tak jsem ho dala o trošku víc než je uvedeno v receptu. Makovec je jemný a vláčný. Doporučuji vyzkoušet. Sodu jsem nedávála vůbec, ale použila jsem celý prášek do pečiva,

  • Šárka Medunová
    Šárka Medunová |

    13. 10. 2005 12:45

    Supr. Nemá to chybu...

  • Věra
    Věra |

    10. 10. 2005 06:43

    Radko, mladou cuketu s měkkou slupkou dávám celou.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    7. 10. 2005 19:44

    Dobrý moučník, jen jsem trochu cítila tu sodu, asi jsem ji dala moc

  • Radka A.
    Radka A. |

    7. 10. 2005 16:03

    Dává se ta cuketa i se šlupkou nebo se nejdřív oloupe?

  • LENKA CHOUROVÁ
    LENKA CHOUROVÁ |

    7. 10. 2005 12:49

    TYTO ODLEHČENÉ RECEPTY Z CUKETY JSOU VÝBORNÉ. OSOBNĚ JSEM HO ZKOUŠELA A VŠEM MOC CHUTNAL, JE KRÁSNĚ NADÝCHANÝ A HLAVNĚ RYCHLÝ.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    7. 10. 2005 12:20

    Dnes jsem vyzkoušela, neměla jsem dostatečné množství cukety tak jsem namíchala s jablky. Teď už mám upečeno, ochutnáno je opravdu dobrý, jemný. Nevím jestli ho ještě stačím polít, myslím si že nevydrží, že jej moji chlapi než se vrátím zkonzumují.

  • Jana F.
    Jana F. |

    7. 10. 2005 09:54

    Tak vyzkoušeno i s jablky místo cukety.Též mňamka,je to ještě vláčnější.Takže s chutí do toho!

  • Jana F.
    Jana F. |

    6. 10. 2005 09:35

    Moc dobré,opravdu-je to na 1.Můžou se místo cukety dát třeba jablka?Možná by to šlo.Asi vyzkouším a napíšu.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 9. 2005 08:25

    To je samé - je vynikající, dobrý, atd., ale abyste to někdo oznámkoval, to ne, co ?! Zjistila jsem totiž, že jsem to ohodnotila zatím já sama, tak se polepšete !!

  • Anonym
    Anonym |

    24. 9. 2005 15:06

    Dneska jsem ho upekla, je vynikající. Marmeládu jsem natřela navrch a ještě jsem navíc přidala citrónovou polevu. Jídla s makem miluju a toto bude patřit určitě k oblíbeným. Díky za recept.

  • MARTINA LESNIKOVA
    MARTINA LESNIKOVA |

    10. 9. 2005 18:48

    JE VYBORNA!!NIKDO NEPOZNAL ZE JE Z CUKETY,ANI TI,CO CUKETY NESNASI!JEN SE PO NI ZAPRASILO.

  • Markéta
    Markéta |

    6. 9. 2005 08:20

    Pekla jsem o víkendu a nemělo to chybu. Původně jsem chtěla polívat čokoládou, ale nestihla jsem :o) A soda nešla vůbec cítit, takže velká spokojenost.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    17. 8. 2005 09:23

    Já jsem tuto buchtu včera upekla s kokosem a mletými ořechy napůl - to je ta obměna, uvedená v receptu. Je to móc, móc dobré - vláčné, ne moc sladké, moc dobře se to "pojídá" - to je to správné slovo, protože nikdo u nás doma nezůstal při jednom kousku.....Ještě dodávám, že jsem dala celý prdopeč a nedávala už sodu. Dávám za 1111.

  • Věra
    Věra |

    22. 6. 2005 09:47

    Tak já jsem se toho bála taky ale musím říci, že to cítit není Nedávno jsem dělala nějaké lívance z kefíru, taky tam byla soda a byla to dobrota. Zkouším dle těchto stránek vše jak je uvedeno přesně, a musím říct, že to funguje.

  • Marta
    Marta |

    22. 6. 2005 09:30

    Dělám, místo máku dávám ořechy, ale příště vyzkouším s mákem. A jest-li je potřebná soda?V mém receptu je taky,tak nevím,možná nějaký důvod to má.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 6. 2005 09:11

    Paní Věro, musí se dávát soda? Nerada ji dávám, pouze v krajním případě, je dost cítit. Když dám místo ní lžičku prášku navíc, snad to nebude vadit?

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2005 08:01

    Tak cuket snad bude letost dost, ráda bych tento recept vyzkoušela. Recept se mi moc líbí musím ale ještě chvíli počkat, mák už mám

  • Marie Novakova
    Marie Novakova |

    9. 1. 2005 16:17

    Je rychly,jednoduchy a dobry.

  • Blanka
    Blanka |

    13. 10. 2004 11:24

    Je to vynikající, lepší než obyčejný makovec. Tento je vláčnější.