Autor:

Kuřecí směs Indie

Porce: 3
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
3 ks
Šlehačka
Hladká mouka  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Kari  
Jablka
menší
1 ks
Kuřecí směs Indie

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí maso nakrájíme a dáme na rozpálený olej, zmírníme a pod pokličkou necháme „zbělet“, občas promícháme, přidáme jablko (oloupané, bez jadřince, drobně nakrájené), promícháme a dusíme asi 5-10 minut. Občas promícháme,potom přidáme kari, asi tak 2 vrchovaté lžičky, měl by být povrch masa poprášen, prostě kari podle chuti, promícháme a zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku (cca 2 vrchovaté lžíce). Mícháme do zhoustnutí, poté osolíme. Nebojte se osolit trochu více, při malém množství soli je chuť málo výrazná.

Místo klasické šlehačky, která má moc % tuku, lze použít i 12%. Pokud se Vám bude zdát šlehačka po přidání mouky moc hustá, lze zředit mlékem.

Příloha: krokety, hranolky, americké brambory, ale i pečivo, např. celozrnné rohlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.75 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí směs Indie

Komentáře

  1. girlska   02.12.2016 | 11:21 | reagovat | závadný

    Dobrý, rychlý, jednoduchý :)

  2. Denča   21.06.2015 | 12:43 | reagovat | závadný

    Super, chutné, rychlé, dobré. S ananasem je to ještě o kousek lepší ! ;-)

  3. Kamil   10.07.2014 | 14:14 | reagovat | závadný

    Moc nám to chutnalo. Snadný a chutný recept. Jako přílohu jsme zvolili rýži. Foto jsem přidal. :-)

  4. bararich8   30.09.2013 | 20:43 | reagovat | závadný

    Moc moc dobré:-) akorát příště musím něco přidat nebo ubrat (asi ubrat mouku), aby tam bylo víc 'sosíku'-taťka si stěžoval na suchou rýži:-( Už se těším až budu dělat příště:-)

  5. bubetáš   30.12.2012 | 18:50 | reagovat | závadný

    je to vynikající,vařím to už 15let a je to furt dobrý :-P

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web