Kuřecí směs po staročesku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa nebo stehna
    • solamyl (bramborový škrob)
    • olej
    • špek
    • nakládané okurky
    • cibule
    • kapie
    • česnek
    • žampiony
    • kečup - jemný
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka
    • koření na steak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso a špek nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu se steakovým kořením. Dáme na rozpálený olej, orestujeme, přidáme cibuli, kapie, žampiony, česnek, kečup a minutkovou šťávu, kterou si připravíme tak, že: za 1. můžeme do pokrmu přilít vodu nebo vývar a následně zahustit solamylem smíchaným s vodou a dochutit sojovou omáčkou = nejrychleší způsob.
2
Za 2. tak, že si koupíme již předem připravenou hotovou dehydrovanou šťávu a velikou její výhodou je, že je opravdu chutná a má velice jednoduchou přípravu a hlavně se vám doma neztratí.
3
Za 3. tak, že jí vyrobíte podle klasického technologického postupu, což je vývar z kostí několikrát vypečený a následně zahuštěný solamylem nebo jíškou.Poznámka: lepší je se solamylem, ale úplně nejlepší, je jí koupit.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • momik
    momik |

    7. 7. 2013 18:44

    šmakuláda z polotovarů ?

  • Honza
    Honza |

    12. 5. 2013 06:14

    Nejdřív ochutnej pak krytizuj.

  • Ján Kytra
    Ján Kytra |

    21. 1. 2012 15:40

    Nedokážete variť bez toho svinstva Solamyl?

  • Lukas
    Lukas |

    13. 1. 2012 16:19

    A ty okurky?

  • mika
    mika |

    10. 12. 2011 00:16

    :-D

  • Jaroslav  Křepelka
    Jaroslav Křepelka |

    25. 7. 2011 09:06

    No tak tohle musíme skusit

  • Kamila
    Kamila |

    25. 7. 2011 09:05

    Hm...poochoutka moc muzu doporučit :-P

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    15. 6. 2010 12:05

    Staročech měl zřejmě strejčka v Pekingu.

  • Katka A.
    Katka A. |

    15. 5. 2010 17:17

    Hmmm... staročeská specialita :-D

  • Di -
    Di - |

    7. 2. 2009 12:48

    Já bych se přidala, paní Jano. Staročeský pokrm a kečup (nic proti němu, ale "staří" Čechové ho asi neznali), minutková šťáva a stejkové koření? Jinak tohlt jídlo nevypadá špatně, ale sotva ho Čechové vařili dříve než na konci 20.století.

  • Jana Kovaříková
    Jana Kovaříková |

    20. 9. 2007 13:18

    Staročeský pokrm a sojová omáčka???

  • martin jirout
    martin jirout |

    23. 12. 2006 17:54

    určitě v makru nebo ve velkoobchodech mužete ji nahradit i šťávou v pastě.....

  • Jana Z
    Jana Z |

    23. 11. 2006 18:25

    Martine, kde se dá koupit ,,dehydrovaná šťáva" a pod jakým názvem? Docela mě to zaujalo. Díky moc.