Makové koláčky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 125
      g máslo (hera)
    • 125
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 35
      g droždí
    • 2,5
      dl mléko (asi)
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Náplň
    • 250
      g mák
    • 1,3
      dl mléko (asi)
    • 50
      g cukr
    • 50
      g džem
    • 50
      g čokoláda
    • skořice
  • Na ozdobení
    • 50
      g mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Na kvásek smícháme 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamícháme a necháme vykynout.
2
2. Mouku osolíme, přidáme vykynutý kvásek, rozehřátý tuk, zbytek mléka se 2 rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto. Posypeme zlehka moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout (asi hodinu). Mandle spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat, oloupeme, případně přepůlíme.
3
3. Maková náplň: Mléko zahřejeme, přidáme tuk, džem, čokoládu, skořici a umletý mák. Povaříme.
4
4. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky o hmotnosti 20 g. Zakulatíme je a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Po vykynutí do nich vytlačíme důlek, naplníme jej náplní a ozdobíme mandlemi. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby horké 170°C. Pečeme asi 25 minut.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Barča
    Barča |

    14. 7. 2016 15:47

    Nevím, kde se stala chyba, ale těsto mám úplně tekuté... Vzhledem k tomu, že nemám z dřívějška nejlepší zkušenosti se zahušťováním řídkého kynutého těsta (není pak tak dobře soudržné), nechala jsem to tak, nalila na vysypaný plech, na to náplň, na to jsem udělala klasickou drobenku a dílo zachráněno :)

  • Nečum
    Nečum |

    4. 7. 2016 19:39

    Nejčůráčtější recept jakej jsem kdy viděl!! těsto bylo řidký jak kdybych dělal buchtu!

  • Nečum
    Nečum |

    4. 7. 2016 19:39

    Nejčůráčtější recept jakej jsem kdy viděl!! těsto bylo řidký jak kdybych dělal buchtu!

  • hmm
    hmm |

    5. 4. 2014 11:37

    mnam

  • katka
    katka |

    26. 9. 2013 04:35

    dobry recept, dobre testo :) vse podle planu. jen recept na napln zminuje "tuk" a pritom v ingrediencich neniuvedeny