Autor:

Makové koblížky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 1/2 kg
Máslo 80 g
Cukr krupice 20 g
Vanilkový cukr 1 lžička
Mléko 1 dl
Žloutek
Droždí 40 g
Hnědý rum 1/2 dl
Sůl  
Náplň
Mák 250 g
Mléko 5 dl
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr 1 balení
Rostlinný olej
na smažení
 
Makové koblížky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí). Uděláme těsto, které necháme kynout v teple.

Mletý mák krátce uvaříme s mlékem a cukry. Necháme zchladnout.

Z těsta vyválíme plát tlustý asi 6 mm a vykrájíme do něj skleničkou kolečka. Na polovinu koleček dáme makovou náplň, dalším přiklopíme, kraje stiskneme a opět vykrojíme.

Koblihy necháme opět v teple vykynout, usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran, hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný olej, před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Pizza Pizza jako z Itálie krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Makové koblížky

Komentáře

  1. Vašková   12.11.2016 | 9:03 | reagovat | závadný

    1* :-*

  2. Lenka   25.02.2016 | 22:03 | reagovat | závadný

    V orionu jsem si koupila asi před rokem takové udělátko na koblížky a až dneska jsem ho konečně vyzkoušela a byla to rychlá čistá práce. Koblíšky byly úžasné <3 .

  3. Anna Špundová   08.10.2015 | 13:33 | reagovat | závadný

    Vynikající koblížky.

  4. Věra   20.10.2014 | 21:52 | reagovat | závadný

    Koblížky s mákem dělala moje babička a i já je dělám a pokaždé se povedly,pokud se otevřely při smažení,tak jsou špatně slepené,pokud nevykyne těsto tak je chyba v droždí nebo teplejší mléko,ale recept je správně.

  5. Maruška   14.09.2013 | 17:54 | reagovat | závadný

    Koblihy se mi povedly, chutnaly báječně a s těstem se na pomoučněném vále dobře pracovalo. Děkuji za recept, podle kterého koblihy určitě ještě někdy udělám.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web