Makové koblížky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 80
      g máslo
    • 20
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 3
      žloutek
    • 40
      g droždí
    • 0,5
      dl hnědý rum
    • sůl
  • Náplň
    • 250
      g mák
    • 5
      dl mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí). Uděláme těsto, které necháme kynout v teple.
2
Mletý mák krátce uvaříme s mlékem a cukry. Necháme zchladnout.
3
Z těsta vyválíme plát tlustý asi 6 mm a vykrájíme do něj skleničkou kolečka. Na polovinu koleček dáme makovou náplň, dalším přiklopíme, kraje stiskneme a opět vykrojíme.
4
Koblihy necháme opět v teple vykynout, usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran, hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný olej, před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Zařazení: Pokrmy Moučníky Sladké

Komentáře k receptu

  • Vašková
    Vašková |

    12. 11. 2016 09:03

    1* :-*

  • Lenka
    Lenka |

    25. 2. 2016 22:03

    V orionu jsem si koupila asi před rokem takové udělátko na koblížky a až dneska jsem ho konečně vyzkoušela a byla to rychlá čistá práce. Koblíšky byly úžasné <3 .

  • Anna Špundová
    Anna Špundová |

    8. 10. 2015 13:33

    Vynikající koblížky.

  • Věra
    Věra |

    20. 10. 2014 21:52

    Koblížky s mákem dělala moje babička a i já je dělám a pokaždé se povedly,pokud se otevřely při smažení,tak jsou špatně slepené,pokud nevykyne těsto tak je chyba v droždí nebo teplejší mléko,ale recept je správně.

  • Věra
    Věra |

    20. 10. 2014 21:48

    Tak to bude problém v droždí pokud těsto nevykynulo nebo v postupu,. Recept je v pořádku.

  • Maruška
    Maruška |

    14. 9. 2013 17:54

    Koblihy se mi povedly, chutnaly báječně a s těstem se na pomoučněném vále dobře pracovalo. Děkuji za recept, podle kterého koblihy určitě ještě někdy udělám.

  • Jitka
    Jitka |

    26. 3. 2013 16:06

    Co je na receptu hrozného? Já je dělám skoro stejně a vždycky se mi povedou. Jen mlíka dávám tak od oka, to záleží na mouce, ale těsto nesmí být moc řídké, aby se koblihy nerozlepily.

  • Jirka
    Jirka |

    6. 1. 2013 23:09

    Velice špatný recept ! :'( Ingredience jsem použil přesně podle návodu. Droždí mám špičkové (pekařské). Těsto vůbec nekynulo a nebylo nadýchané jako na koblihy (bylo strašně hutné jako na placky, nebo listové). Koblížky se mi podařilo naplnit a dobře spojit, ale opět ani trochu nenakynuly. Při smažení (cca 4 až 5 min. a velmi pomalu) vznikla "nádherná" hnědočerná kůrčička o síle asi půl milimetru a uvnitř bylo těsto syrové. :-S Jedině maková náplň vyšla chuťově dobře (jako ve škole -2), tak zbylou náplň zítra použiji asi na koláče. Závěr: Jeden z nejhorších receptů a od autora "recepty73" :-$ již nikdy nic.

  • Katka Levá
    Katka Levá |

    8. 12. 2012 19:04

    Děkuji za recept :-) .Koblížky jsou jak z pohádky,nadýchané,jeden jako druhý a chutnají skvostně.Do makové náplně přidávám strouhaný perník s povidly,tak mě to naučila moje babi.

  • Vlastimila Ouřadová
    Vlastimila Ouřadová |

    21. 5. 2012 17:42

    Recept na kobližky se mi líbí,protože s mákem jsem je ještě nikdy nezkusila a vlastně mě ani nenapadlo,že by tak šly vyplnit.Dělám kobližky vlastně téměř(do těsta dávám vanilku)stejně a přitom se mi ještě nikdy nestalo,že by vypadaly jinak než má kobližek vypadat.Někdy je vyplnit s mákem taky zkusím,máme ho rádi.

  • Jitka
    Jitka |

    8. 5. 2012 12:00

    Dnes jsem vyzkoušela vaše koblížky a jsem velice zklamaná.Už je podle tohodle receptu nikdy dělat nebudu.Držela jsem se vašeho návodu a koblížky se při smažení rozlepují a vůbec nenakynuli do kulatého tvaru jak má koblížek vypadat :'( .