Mléčná rýže se skořicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g rýže
    • 100
      ml mléko
    • voda 3 x více než rýže
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • máslo
    • 1
      lžička skořice Mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži opláchneme a dáme vařit s máslem a solí. K měkké rýži přidáme cukr, mléko a vaříme ještě 5 minut. Odstavíme a promícháme se skořicí. Servírujeme do dezertních pohárů s citrónem pokapanými a oloupanými hruškami.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    19. 9. 2009 00:23

    To je prostě rýžová kaše :-) mám ji moc ráda, dá se jíst jak horká, tak studená. Ať už posypaná skořicovým cukrem, grankem nebo třeba ovocným kompotem. Já ji tedy dělávám tak, že rýži - která má tendenci se rozvařit - vařím v lehce osolené vodě. Vodu pak sliji a přidám malou krabičku zahuštěného mléka Tatra 9% (1 krabička na dva sáčky rýže - z kterých rýži vysypu samozřejmě), jen chvilku promíchám nad plamenem a stáhnu. Přidám cukr, zamíchám a mohu servírovat.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    15. 9. 2009 10:55

    Zdenko. pravda pravda já dělám tak jak je již zde myslím uvedno: na jeden litr 200g kulkatozrnky přidám tři lžíce cukru a jednu lžičku skořice hotové podávám s kompotem a nebo polité šťávou a může se ozdobit jogurtem nebo kysanou smetanou je to moc dobrý a jednoduchý :-))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 9. 2009 08:16

    Janka, ryžu v mlieku varím vždy v hrnci s dvojitým dnom, aj na ryžový nákyp varím ryžu v mlieku v tomto hrnci a nič sa teda nepripáli. Občas zamiešam, pred dovarením už nechám len dôjsť.Nemeriam ani mlieko ani ryžu, ja to už mám v oku, ale na 1 l mlieka dávam asi 3 hrste ryže, premyjem ju a dám do mlieka.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    15. 9. 2009 07:28

    Rýžovou kaši vařím jako základ na rýžový nákyp a dávám 20 dkg rýže na 1 litr mléka. Je důležité vařit v hrnci s nepřilnavým povrchem, protože se opravdu rádo připaluje.

  • Jana Podolská
    Jana Podolská |

    15. 9. 2009 06:33

    Terezko a kolik dáváte toho mléka? Já se toho bojím, že se bude chytat.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    11. 9. 2009 18:56

    Věrko,to jste mi kápla do noty s tou DP,zkusím to,ale asi neděláte jen z uvedených 50g,není toho málo?

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    11. 9. 2009 11:05

    Je to moc dobré, ale já dávám do DP na program marmeláda :-)) takže si jen počkám a vlastě nic nedělám.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    10. 9. 2009 18:40

    Tereza má pravdu,v mléce je mnohem lepší.Jednou jsem vyzkoušela podle rady kamarádky půl na půl s vodou a teda nic,moc.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 9. 2009 18:06

    Ryžu varím len v mlieku, žiadna voda. Je oveľa chutnejšia.

  • Marie Novakova
    Marie Novakova |

    10. 9. 2009 00:40

    Dělávám a je to opravdu moooc dobroučké,navíc jednoduché a rychlé