Autor:

Mléčná rýže se skořicí

Střední
Ingredience
Rýže 50 g
Mléko 100 ml
Voda
3 x více než rýže
 
Vanilkový cukr 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Máslo  
Skořice
Mleté
1 lžička
Mléčná rýže se skořicí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Rýži opláchneme a dáme vařit s máslem a solí. K měkké rýži přidáme cukr, mléko a vaříme ještě 5 minut. Odstavíme a promícháme se skořicí. Servírujeme do dezertních pohárů s citrónem pokapanými a oloupanými hruškami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Domácí pizza na plech krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Mléčná rýže se skořicí

Komentáře

  1. Věra Štroblová   15.09.2009 | 10:55 | reagovat | závadný

    Zdenko. pravda pravda já dělám tak jak je již zde myslím uvedno: na jeden litr 200g kulkatozrnky přidám tři lžíce cukru a jednu lžičku skořice hotové podávám s kompotem a nebo polité šťávou a může se ozdobit jogurtem nebo kysanou smetanou je to moc dobrý a jednoduchý :-))

  2. Tereza J.   15.09.2009 | 8:16 | reagovat | závadný

    Janka, ryžu v mlieku varím vždy v hrnci s dvojitým dnom, aj na ryžový nákyp varím ryžu v mlieku v tomto hrnci a nič sa teda nepripáli. Občas zamiešam, pred dovarením už nechám len dôjsť.Nemeriam ani mlieko ani ryžu, ja to už mám v oku, ale na 1 l mlieka dávam asi 3 hrste ryže, premyjem ju a dám do mlieka.

  3. Zdena z JM   15.09.2009 | 7:28 | reagovat | závadný

    Rýžovou kaši vařím jako základ na rýžový nákyp a dávám 20 dkg rýže na 1 litr mléka. Je důležité vařit v hrnci s nepřilnavým povrchem, protože se opravdu rádo připaluje.

  4. Jana Podolská   15.09.2009 | 6:33 | reagovat | závadný

    Terezko a kolik dáváte toho mléka? Já se toho bojím, že se bude chytat.

  5. zdenka supolova   11.09.2009 | 18:56 | reagovat | závadný

    Věrko,to jste mi kápla do noty s tou DP,zkusím to,ale asi neděláte jen z uvedených 50g,není toho málo?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web