Limetková mléčná rýže s kokosem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
25 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rýže jeden a půl
    • 1
      plechovka kokosové mléko nebo obyčejné + 4 lžíce sušeného kokosu
    • voda dle potřeby
    • limetka
    • 2
      lžíce cukr
  • volitelné
    • máta čerstvá, nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži operte a dejte do hrnce pokud možno s nepřilnavým povrchem. Zalijte mlékem a trochou vody, přidejte cukr a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen a promíchávejte. Když se tekutina všechna vstřebá a rýže stále nebude uvařená, přidejte ještě trochu vody/mléka. Mělo by se to vařit cca 20-22 minut.
2
Pokud používáte obyčejné mléko, přisypejte strouhaný kokos, přibližně v polovině procesu vaření. Cukru můžete přidat víc/méně podle vaší chuti.
3
Po dovaření smíchejte se šťávou (a kůrou - pokud chcete) z limetky.
4
Mělo by to stačit na 4 menší dezertní/snídaňové porce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.