Autor:

Léčivý sirup z jitrocele

Střední
Ingredience
Jitrocel
kopinatý - listy
100 ks
Sedmikráskové květy
není nutné
1 hrst
Cukr 1,6 kg
Citron 1 ks
Voda 1 l

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Jiné

Listy jitrocele opláchneme a vložíme do studené vody. Přikryté pokličkou uvedeme do varu občas promícháme a mírným varem vaříme 30 minut. Vyvařenou vodu doplníme. Pak necháme 1 hodinu stát a scedíme. Scezenou tekutinu zahřejeme na teplotu 80 °C, přidáme cukr, šťávu z jednoho citronu slijeme do sklenic. Uschováme v chladu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Léčivý sirup z jitrocele

Komentáře

  1. Markéta Krajákova   26.05.2006 | 22:58 | reagovat | závadný

    Tak jsem dnes zkusila jitrocelový sirup bez vaření, jsem zědavá jak to za 6 neděl bude vypadat. Dám pak vědět.

  2. Jaroslava Oumarová   22.02.2006 | 21:13 | reagovat | závadný

    Radku, vydrží dlouho, ale největší účinnost má do příští sklizně jitrocele. Takhle je to s většinou bylinných výrobků. Nejúčinnější jsou tak ten rok.

  3. Radek   22.02.2006 | 18:51 | reagovat | závadný

    Jak dlouho ten sirup může vydržet ?

  4. Janinka   19.07.2005 | 20:54 | reagovat | závadný

    Já dělám sirup z jitrocele bez vaření.Natrháte větší množství listů,opláchnete je a vrstvíte do sklenice - vzdy jedna vrstva listů pak vrstva cukru (nešetřete)a vrstvíte až k uzávěru sklenice kde vám musí nahoře vyjít vrstva cukru .Sklenici uzavřete a zakopete sklenici na 6 neděl do země.Pak už jen přecedíte přes plátýnko dáte do čistých skleniček a ponecháte v chladnu.Babička mě tímto sirupem léčela kašel.Užívání: 3-5x denně polévková lžíce sirupu.

  5. Ivana   14.06.2005 | 8:23 | reagovat | závadný

    Airan napište svůj recept, já přidávám tento: do poloviny většího hrnce natrháme listy jitrocele, zalejeme vodou, vaříme mírně cca 2 hodiny bez pokličky, poté scedíme a do odvaru v poměru 1:1 přidáme cukr. Chvíli povaříme, odstavíme a do hotového nalejeme jednu malou alpu. Je to takové průtahové!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web