Bábovka olejová II.

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • kakao
    • olej odhadem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky + mletý cukr + vanilkový cukr + prášek do pečiva smícháme. Pak přidáme mléko a olej. Vytvoříme takovou tekutější hmotu. Vše míchám stěrkou v misce. Nepoužívám žádný robot.
2
Poté do směsi přidáme mouku. Doporučuji mouku předem jednou nebo i dvakrát prosít, mouka se provzdušní a je nadýchaná. Nakonec přimícháme z bílků ušlehaný sníh. Pozor na vejce, z chlazených vajec sníh nenašleháte nebo vám brzy spadne, proto doporučuji vejce nechat v pokojové teplotě ohřát.
3
My máme rádi bábovku dvoubarevnou, tak do formy naleji zhruba dvě třetiny směsi a do zbytku přisypu kakao a promíchám. Toto pak naleji na první směs, snažím se doprostřed plochy. Vše nalejeme do vymaštěné a krupicí nebo moukou vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby cca 150 C. Pečení průběžně kontroluji vpichem špejlí stav upečení.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tomáš
    Tomáš |

    19. 9. 2015 21:13

    nějak se zapomnělo na olej :-)

  • gruza.pavel
    gruza.pavel |

    13. 11. 2010 17:39

    Oleje přidávám odhadem tolik aby směs byla tekutá tak něco jako když teče med.

  • marieann
    marieann |

    10. 11. 2010 08:12

    Nejsem zdatnou kuchařinkou, ještě se stále učím. Ale v receptu postrádám množství oleje. Bude tam 1 dcl?Děkuji. 8-)