Limoncello

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml vodka
    • 4
      ks citron
    • cukr 150-200g
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení.
2
Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet, nejlépe však déle (max. však 14 dní). Po uplynutí této doby zceďte vodku (pokud možno přes kávový filtr) do prázdné nádoby.
3
V menším hrnci rozpusťte cukr s vodou, pak přidejte citronovou šťávu ze 4 citronů. NEPOUŽÍVEJTE citronku! Pokud použijete kupovanou citronovou šťávu, použijte 100% nedělanou z koncentrátu. Celkové množství šťávy by mělo být okolo 150 ml. Přilijte k sirupu a nechte 3 minuty vařit. Nemíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo šťávu. Pokud chcete likér trošku slabší, použijte i více vody. Směs nechte vychladnout a pak vmíchejte k vodce.
4
Naplňte láhev a skladujte v temnu až 40 dní nebo v lednici. Celkové množství by mělo být okolo půl litru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.