Autor:

Limoncello

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Vodka 250 ml
Citron 4 ks
Cukr
150-200g
 
Voda 150 ml
Limoncello

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické, Studené

Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení.

Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet, nejlépe však déle (max. však 14 dní). Po uplynutí této doby zceďte vodku (pokud možno přes kávový filtr) do prázdné nádoby.

V menším hrnci rozpusťte cukr s vodou, pak přidejte citronovou šťávu ze 4 citronů. NEPOUŽÍVEJTE citronku! Pokud použijete kupovanou citronovou šťávu, použijte 100% nedělanou z koncentrátu. Celkové množství šťávy by mělo být okolo 150 ml. Přilijte k sirupu a nechte 3 minuty vařit. Nemíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo šťávu. Pokud chcete likér trošku slabší, použijte i více vody. Směs nechte vychladnout a pak vmíchejte k vodce.

Naplňte láhev a skladujte v temnu až 40 dní nebo v lednici. Celkové množství by mělo být okolo půl litru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Limoncello

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web