Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Ingredience
Hladká mouka 3 hrnek
Měkký tvaroh 1 kostka
Prášek do pečiva 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo 1/2 kostka
Vejce 2 ks
Citron 1 ks
Hnědý rum 2 lžička
Sůl  
Cukr 1/2 hrnek
Mandle  
Rozinky  
Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to druhé máme na potření. Vymačkáme šťávu z citronu, ale ještě předtím nastrouháme jeho omytou kůru. Vše pak smísíme s tím, co máme již v nádobě. Přilijeme rum a přisypeme mouku. Nezapomeneme ani na špetku soli a prášek do pečiva. Vše nyní řádně promícháme a vypracujeme v těsto. Až po vypracování ještě přidáme rozinky. Z těsta jednoduše vytvarujeme mazanec, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nakrájenymi mandlemi. Teď už je mazanec připravený, Láďa Hruška doporučuje vyhřát troubu na 170 °C a péct 50 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web