Kmínový pšenično-žitný chléb

195 minut PT0H195M
Střední
Ingredience
Vlažná voda 450 ml
Rostlinný olej 2 lžíce
Červený vinný ocet 2 lžíce
Pšeničná chlebová mouka
hladká
450 g
Žitná chlebová mouka
tmavá
250 g
Sůl 2 lžička
Moučkový cukr 1 lžička
Sušené droždí 2 lžička
Kmín 1 lžíce
Kmínový pšenično-žitný chléb

Postup přípravy:

Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a do něj nasypeme droždí a zahrneme.

Zapneme program 1. - základní, basic.

Až zazní signál, přidáme kmín. Můžeme ho dát už na začátku, ale takhle bude mít chléb ještě kmínovější chuť.

Hotový chléb necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Pomazánky Recepty na 5 rychlých pomazánek Články z

Komentáře k receptu: Kmínový pšenično-žitný chléb

Komentáře

  1. hanka   30.01.2014 | 11:39 | reagovat |

    Nechápu jak sem může dát někdo recept na chleba do pekárny!!!

  2. šárka   25.02.2013 | 11:15 | reagovat |

    Každý nemá doma pekárnu,máte recept někdo na chléb upečený v troubě?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web