Plněná bageta

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      ks bageta
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      plátek plátkový sýr
    • 3
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      ks římský salát
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 3
      lžíce olivový olej
    • cukr
    • 3
      lžíce máslo 2-3
    • šalvěj snítka
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • citron a bazalka na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky.
2
Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné plátky. Do každého kousku bagety nařízneme kapsu, kterou naplníme plátkem šunky, sýra a proužku bazalky.
3
V mléce rozkvedláme vejce, osolíme a opepříme. Plátky bagety v něm asi 20 minut máčíme.
4
Očistíme, opereme salát a natrháme jej. Smícháme citronovou šťávu, ocet a olej. Zálivku ochutíme solí, pepřem a cukrem.
5
Zahřejeme olej, na kterém krátce podusíme šalvěj. Přidáme plátky bagety a opečeme je z každé strany dozlatova.
6
Salát promícháme se zálivkou a podáváme k bagetám. Ozdobíme citronem a bazalkou.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • fg
    fg |

    16. 8. 2013 20:33

    to je recept?