Autor:

Pletýnky, uzly

Střední
Ingredience
Mléko 250 ml
Máslo
rozpuštěné vychladlé
50 g
Rozšlehané vejce 1 ks
Cukr 1/2 lžička
Sůl 2 lžička
Hladká mouka 450 g
Droždí 2 lžička
Kmín 1 špetka
Mák 1 špetka
Semínka
na posyp
1 špetka
Pletýnky, uzly

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Moučníky

Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Pletýnky, uzly

Komentáře

  1. marie70   04.11.2010 | 18:32 | reagovat | závadný

    Super recept moc dobré ,já jsem na housku dala místo posypu salám a sýr a jsou také super

  2. PajaP ***   15.04.2010 | 8:33 | reagovat | závadný

    Nemaji chybu!!!

  3. ladislava staffenová   18.07.2008 | 19:50 | reagovat | závadný

    No, za zkoušku to stojí.Já myslím, že to v troubě bude stejnou dobu jako v pekárně,stejně se to musí hlídat. A určitě to musí být dobře propracované,ale to musíme sami.Je fakt,že v tomhle pekárna dost šetří ručičky,mám pravdu, pekaři? :-))Ladka

  4. Jana Remková   18.07.2008 | 19:24 | reagovat | závadný

    Mám dotaz,jdou ty pletýnky dělat,ukdyž nemám domácí pekárnu?Děkuji.

  5. Pavel Vališ   18.07.2008 | 18:09 | reagovat | závadný

    Housky jsou úplně úžasné, dokonce si kvůli nim známí pořídili pekárnu taky! Motám je z jednoho pramene podle návodu z dama.cz, většinou ze 16 dílů - jsou menší a lépe se jedí :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web