Pletýnky z domácí pekárny

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 150
      ml bílý jogurt
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 505
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše postupně dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Z připraveného těsta upleteme pletýnky necháme tak 10 minut kynout. Potřeme mlékem, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C do zlatova. Upečené necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    2. 4. 2007 16:01

    zkoušela jsem, ještě za tepla jsme nějaké zbaštili :o) druhý den už nic moc, ale to je normální i u kupovaného pečiva. Jinak těsto super. Příště přidám ještě sůl, přestože jsem je posolila i hrubou solí na povrchu, zdály se mi málo slané.